Ülkücülerden esnafa anlamlı sürpriz

Ülkücülerden esnafa anlamlı sürpriz

22.09.2018 10:10:44

Silivri Ülkü Ocakları, idrak ettiğimiz Ahilik Haftası nedeniyle ilçe esnafına, içinde tebrik kartı,  Ahilik Duası ve siftah parasının bulunduğu zarflardan dağıttı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Silivri Şubesi, ahilik şuurunun hatırlanmasına vesile olmak için farklı bir çalışmaya imza atarak, sabahın erken saatlerinde esnaflar dükkânlarını açmadan kapılarına içinde Ahilik Haftası nedeniyle tebrik kartı, Ahilik Duası ve ilk siftah parası olarak sembolik 1 TL'nin bulunduğu zarflardan bıraktı. “Bugün Siftah Bizden, Bereket Allah'tan” sloganı altında ahilik kültürünü korumak ve yaşatmak amacıyla gerçekleştirilen çalışma ile ülkücüler esnafların yanında olduklarını bir kez daha gösterirken, manevi destek olarak iyi dileklerle güne güzel başlamalarına vesile oldu.

ZARFTAKİ MEKTUPTA NE YAZIYOR?
Ülkü Ocakları tarafından esnafa iletilen Ahilik Haftası notunda; “Ahilik, sanat, ticaret ve mesleğin, olgun kişilik, ahlak ve doğruluğun iç içe girmiş bir alaşımıdır. Ahi diye anılan kişi kesin olarak bir sanat, ticaret ya da meslek sahibidir. O bununla birlikte olgun, ahlaklı, merhametli, iyiliksever ve her işinde, her davranışında dürüst ve güvenilir bir kişidir. Ahilik halka hizmettir, ahilik Hakk'a hizmettir. Ahi olan kişinin üç şeyi hep açık, başka üç şeyi de hep kapalı olmalıdır. Ahinin eli açık olacak; yoksullara, düşkünlere yardım etmek için. Kapısı açık olacak; konuk olmak ya da ondan bir şey istemeye gelenler için. Sofrası açık olacak; yoksullara, düşkünlere, konuklara yemek yedirmek, açları doyurmak için. Kapalı olacaklar da üçtür. Gözü bağlı olmalı; kimsenin ayıbını görmemek, kimseye kötü gözle bakmamak için. Beli bağlı olmalı; kimsenin ırzına, namusuna, haysiyet ve onuruna kötülük etmemek için. Dili bağlı olmalı; kimseye kötü söylememek, kimse hakkında iftira etmemek, münafıklık, koğuculuk yapmamak için. Ahiler devletini ve tüm insanları seven, kudretli, şevkatli, çalışkan, ekmeği bol ve sofrası açık iyi insanların birliğidir. Ey kapılarını açan Allah'ım, bize hayırlı kapılar nasip eyle. Ey merhametlilerin en merhametlisi, bize helal ve temiz rızıklar ihsan eyle. Rızkımızı genişlet, rızık verenlerin en hayırlısı sensin. Amin. Ülkü Ocakları Silivri İlçe Başkanlığı olarak tüm esnafımızın Ahilik Haftasını kutlarız. Bugün siftah bizden, bereket Allah'tan.” ifadeleri yer alıyor.
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP