Ülkücüler Doğu Türkistan’ı konuştular

Ülkücüler Doğu Türkistan’ı konuştular

18.02.2020 10:16:36

Silivri Ülkü Ocaklarının Önder Yılmaz Sahnesi'nde düzenlediği "Altay Kartalı Osman Batur ve Doğu Türkistan Milli Mücadelesi" adlı seminer Pazar günü Doç. Dr. Sayın Ömer Kul'un anlatımı ve İstanbul Ülkü Ocakları 6.Bölge Başkanımız Sayın Erhan Özkök'ün katılımı ile gerçekleştirildi.

Silivri Ülkü Ocaklarının düzenlediği ve Çin Devleti tarafından Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri'ne karşı uygulanan zulümleri anlatıldığı programın açış konuşmasını yapan Silivri Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Özgür Bedel, Doğu Türkistan'ın her daim yanında olduklarını ifade etti.

İstanbul Ülkü Ocakları 6. Bölge Başkanı Erhan Özkök de "Doğu Türkistan'ın biz Türklerin, biz Ülkücülerin namus sembollerinden biri olduğunu hatırlatmak isteriz. Doğu Türkistan al bayrağın, gök bayrağa dönüşmüş halidir. Uygur Türk'ü dediğimiz kavramın asıl anlamı Uygar Türk demektir. Kızıl Çin tarafından binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmekte ve zulüm görmektedir" şeklinde konuştu.

 

Uygur Türklerinin acılarına ortak olmak için düzenlenen seminerde Doç. Dr. Ömer Kul, Altay Kartalı Osman Batur Han ve Doğu Türkistan Milli Mücadelesine dair bilgiler verdi.

YORUM YAP