Sevginar Sali

Üçüncü KİPTAŞ mı geliyor?


Bir, iki derken üçüncüsünün de söylentisi geldi… Daha da öteye TOKİ ve KİPTAŞ’ın 6 yer ile ilgili belediyeden bilgi talebinde bulunduğu biliniyordu. Her iki kurumun da plan yapma yetkisi var. Yerlerini belirledikten sonra konutların yapımı da gündeme gelecek muhtemelen.
Silivri’de baş gösteren konut fazlalığı 3. Kiptaş ile tavan yapar. İnşaat sektörü üçüncü darbeyi alır. Demografik, sosyal, ekonomik, şehircilik dengeleri alt üst olur. Bir yandan 500 bin diğer yanda 75 bin’e konut… Toplumda var olan gelir dağılımı adaletsizliği hiç yalnızlık çekmez. Neyimiz dengede ki?!
İlçedeki inşaat firmaları endişeli…
Başkan Işıklar, toplu konut yerine alt yapılı arsalar üreterek satma yaklaşımı içinde olduklarını ifade etti.
"Her şeyin fazlası zarar” diye basit bir yaşam kuralımız var hani… Fazla yüksek bina, fazla nüfus göçü, fazla yapılardan sakınalım…
Konu inşaat ve imardan açılmışken; evimin penceresinden şöyle bir baktım her bina ayrı bir renkte… Bir estetik kurul oluşturulması ile ilgili fikir vardı? Bu kadar mı zor hayata geçirilmesi… Belli bölgelerdeki yapıların dış cephesi ile ilgili bir renk birliği en azından tutturulmasının ertelenme sebebi nedir? Yaz başında birçok yapı tadilattan geçerken bu konuda bir çalışma yapılması ve anlayış birliğine varılmasının faydaları düşünülmeli…

SABIR VE ZAMAN
Pazartesi günkü mecliste daha önce bir üniversiteye verilen yerin iptal edilerek, bir diğerine tahsisi var gündemde. Silivri’ye üniversite gelmesini istemeyen yoktur. Bu konuda yapılması gerekenleri yapıp, beklemekten başka çaremiz de yok maalesef. Hüseyin Turan istedi, Işıklar bunu ciddi bir hedef haline getirip daha ileriye taşıyarak tahsisler yaptı daha önemlisini planlarda yerlerin işlenmesi için ciddi bir uğraş verdi. Şimdi mi? Nasıl ki bir meyve fidanını toprakla buluşturduktan sonra önce çiçek açmasını sonra meyve vermesini bekliyorsak öyle sabredeceğiz. Daha çok istedik veya koşturduk diye nasıl ki meyve zamanından önce olgunlaşmıyorsa bizim üniversite mevzusu da öyle! Yapmamız gerekeni yerine getirip, koşulların olgunlaşması için bekleyeceğiz. 10-15 sene içinde Silivri üniversite talepleri arasından seçim yapacak. Ne zaman ki İstanbul dolup, taşacak, gidilecek en doğru adres Silivri olacak! Biz yemek istiyoruz diye hiçbir ağaç vaktinden önce meyve vermez!

Dervişe sormuşlar;
-Hayat nicedir?
Demiş ki derviş; "Hayat bilmecedir. Attığın her adım bir hece, çözene gündüz, çözemeyene gece. Gözün kıymetini "âmâ” olandan! Sözün kıymetini "lâl” olandan! Ekmeğin kıymetini "aç” olandan! Aşk'ın kıymetini "hiç ” olandan öğren…”
*Şems-i Tebrizi
İyi haftalar!

  1. Birisi Birisi

    vatandaş yorumuna aynen katılıyorum.

  2. vatandaş vatandaş

    Bizde size soralım konut fiyatlarından bi habersiniz galiba ev kiraları almış başını gidiyor beğenilmeyen kiptaş konutları olmasa bizler 2.000 tl - 3.000 tl den aşağı kira bulamıcaz bende pencereden her dışarı baktığımda en düzenli en mantıklı , daha fazla doğaya zarar vermeyen toprak arazilerini en az işgal eden ve bunun gibi birçok artı yanları olan yapılar olarak görüyorum bugün bu yapıları beğenmeyenlerin en az 2'şer 3'er yatırımlık daireleri var. Gerçekten insanların refah seviyesi yükseltilecekse bizlerin kiradan kurtulması gerekiyor işte bu yapıların yapılma nedenleride bu kanatimce.

YORUM YAP