Türkiye Komünist Partisi’nden etkinlik daveti

Türkiye Komünist Partisi’nden etkinlik daveti

26.01.2018 17:04:14

Türkiye Komünist Partisi, “Halkın seçeneği güçleniyor” adı altında başlattığı örgütlenme çalışmaları kapsamında 28 Ocak Pazar Günü ilçemizde düzenlenecek etkinliğe Silivri halkını davet ediyor. 

Türkiye Komünist Partisi Silivri İlçe Başkanlığı, TKP MK Üyesi Mehmet Kuzulugil'in katılımıyla bir etkinlik düzenliyor. Etkinlik, 28 Ocak Pazar Günü, saat 15.00'da Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda düzenlenecek etkinliğe tüm Silivri halkı davetli.

“HEPSİ PATRONLARA HİZMET EDİYOR”
TKP ilçemiz yetkilileri tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “Türkiye'de nüfusun yüzde birlik kesimi ülke zenginliklerinin yarısından fazlasını gasp etmiş durumda. Buna imkân tanıyan sömürü düzenidir. AKP bu sömürü düzeninin sürmesi için işçi ücretlerini aşağıya çekiyor, grev hakkını ortadan kaldırıyor, çalışma saatlerini uzatıyor buna karşın türlü yollarla bütün halka ait olan kaynakları patronlara aktarıyor.
Bu açıdan AKP öncesindeki hükümetlerin bir farkı yoktu. Aynı sömürü, aynı hırsızlık düzenini savundular, emekçi sınıfları hep aldattılar, yeri geldiğinde polisle, jandarmayla, darbelerle hakkını arayanları susturmaya kalktılar. Erdoğan ile Gül arasındaki gerilimin, Akşener'in hamlelerinin, CHP'nin içinde kaynayan kazanın bir yerden sonra hiçbir önemi yoktur. Bu ülkenin zenginliklerinin yarıdan fazlasını sermayedarlardan, patronlardan oluşan yüzde birlik küçük bir nüfus bölmesi ele geçirecek, milyonlarca emekçinin önüne 1600 lira alay edercesine “al bununla yaşa, gerisine karışma” diye konacak, sonra tamamı patronların saltanatına hizmet eden parti ya da “lider”lerden birisini seçmek demokrasi olacak.
TKP bu oyunu illa ki bozacak. Zengin partilerinin çevirdikleri dolaplar, halkı nasıl kandırdıkları, hırsızlıkları bir bir ortaya konacak. AKP iktidarının, sivil ve asker bürokrasinin, yasaların, düzen muhalefetinin ortak noktasının patronlara hizmet olduğu gerçeği bütün çıplaklığı ile halka anlatılacak, halk düşmanı faaliyetlerde bulunan herkesin ipliği pazara çıkacaktır.
Çürümüş düzenin yıkılması için ayağa kalkan bir halk bugünkü gibi çaresiz olmaz, sömürücüler adımlarını on kez düşünerek atarlar. TKP “düzen değişikliği uzun iş, bugün ne yapacağız” diye soranlara bugünü de yarını da kazanmak için güçlerimizi birleştirmek ve bir avuç soyguncuyu başımızdan atmak için harekete geçmemiz gerekiyor yanıtını veriyor.

“TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ BÜYÜMEKTEDİR”
Türkiye Komünist Partisi 2017'nin son çeyreğinde yaygınlaşmak ve örgütlenmek için yeni bir hamle başlattı. Edirne'den Ardahan'a emekçi halkın seçeneğinin Türkiye'nin her tarafında kendisini hissettirmesi için yeni il ve ilçelerde bina açtı. Üye sayısında büyük bir artış var. 2018'de bu örgütlenme hamlesi yeni bir evreye taşınıyor. “TKP her yerde” hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar sonunda Türkiye Komünist Partisi kendisine hak veren ama tereddüt eden geniş bir kesimle daha yakından temas edecek, onların elinden tutacak ve çaresizlik hissini ortadan kaldıracaktır.
TKP 20 Ocak - 20 Şubat tarihleri arasında “Halkın seçeneği güçleniyor” sloganıyla özel bir örgütlenme dönemine giriyor. 1920 yılında kurulan Türkiye Komünist Partisi'nin Anadolu'da verilmekte olan antiemperyalist savaş sırasında katledilen 15 üyesini de anacağımız bu bir aylık süre boyunca Türkiye Komünist Partisi yeni birçok bina açacak, 15 yerde halkla buluşma toplantıları düzenleyecek, eşitlik tutkunu çok sayıda kişiyi parti saflarına katacaktır. Silivri'de bu yerlerden biridir.”
Haber Merkezi

YORUM YAP