Tüm okullara rehber niteliğinde e-dergi hazırladılar

Tüm okullara rehber niteliğinde e-dergi hazırladılar

25.01.2021 13:52:48

“My peer is my screen” adlı projenin ikinci toplantısında, öğrenciler kazanımlarını İngilizce anlatarak proje ekibiyle paylaştı. Ortak ürün olarak tüm okullara rehber niteliğinde e-dergi hazırladılar.

Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi, 2020-2021 eğitim öğretim yılı başlangıcında çevrim içi olarak yürüttüğü “My peer is my screen” adlı projesinin ikinci toplantısını 22 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından hazırlanan derginin ilgili kısımları her okuldan bir öğrencinin sunumuyla tüm proje ekibiyle paylaşıldı. Öğrenciler, sunum sırasında neler yaptıklarını, projeden ne kazandıklarını hedef dil İngilizce'de anlatarak tüm proje ekibiyle paylaştılar.

PROJENİN HEDEFİ

Proje, akran eğitimine dayalı, her bir etkinlikte farklı bir öğretim metodunun kullanılmasını, öğrencilerin yaptıkları çalışmaları birbirlerine aktarması, öğretmenlerin de birbirlerinin deneyimlerinden faydalanarak mesleki açıdan gelişmelerini hedeflemekte. Projemizin bu bölümünde CLIL yöntemi kullanıldı. Bilişim dünyasının terimlerini, geleceğin mesleklerini belirlediler, bir iş başvurusu nasıl yapılır, iş ilanı nasıl verilir ve iş görüşmesi nasıl yapılır üzerinde ortak çalışmalar yaptılar. Ortak ürün olarak tüm okullara rehber niteliğinde e-dergi hazırladılar.

Okul Müdürlüğü, “Okulumuz 10-C sınıfından Alper'in tüm proje ekibine karikatür aracını tanıtması ve akabinde projemizde bulunan tüm okul öğrencilerinin katılımıyla yapılan quiz etkinliğinde 1.liği Alper'in, 2.ciliği aynı sınıftan öğrencimiz Sude'nin alması bizi okul olarak bir kez daha gururlandırdı. Öğrencilerimize ve İngilizce öğretmenimiz Aydan Akın'a dönem boyunca gösterdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederiz.” paylaşımında bulundu.

 

YORUM YAP