Tonta; “Ben yetiştirdiğim oyuncularla gurur duyuyorum”

Tonta; “Ben yetiştirdiğim oyuncularla gurur duyuyorum”

26.04.2018 08:50:43

Alibeyspor Kulüp Başkanı Ali Tonta'dan flaş açıklamalar. Tonta kısıtlı imkânlarla önemli işlere imza attıklarını, ellerindeki imkânları en iyi şekilde kullandıklarını söyledi ve Tonta başarıda kendileri kadar teknik heyetin ve futbolcuların da önemli bir paya sahip olduğunu, ekip olarak bunları başardıklarını belirterek dobra dobra konuştu.

İyi bir sezon geçirerek oynadıkları liglerde U-15 kategorisinde şampiyonluk, A takım seviyesinde şampiyonluk ve Kadın Futbolda da şampiyonluk yaşayan Alibeyspor'da Kulüp Başkanı Ali Tonta çarpıcı açıklamalara imza atarak yeni sezon için oldukça umutlu konuştu. Yaptığı açıklamasında Alibeyspor Kulüp Başkanı Ali Tonta; “Tabi ki bu sezon için emeklerimizin karşılığını aldık. Biz sezona başlarken hocalarımızla, yönetimimizle, genel kaptanlarımızla, toplantılar yaparak başarıya odaklı az bütçeli takım kurduk. Tabi ki hocalarımızın da bu pozisyonda kendilerine göre çok çalıştılar. Biraz da hep kendimizde başarıyı bulmayalım.

HOCALARIMIZIN BAŞARIDA KATKISI ÇOKTUR

Bu sezon yaşadığımız tüm şampiyonluklarda hocalarımızın da başarısı var. A takıma baktığımız zaman İbrahim Hoca, Uğur Hoca ile aynı zamanda U 15'te de şampiyon olduk. Yani kısacası altyapıda da her zaman olduğu gibi yetenekli futbolcular yetiştirmeye devam ediyoruz.

U-19 TAKIMIMIZLA ŞAMPİYON OLDUK SAL'A ÇIKTIK

A takımda yine geçen sene şampiyon olduğumuz U 19'daki çocukların çoğunluğunu oynatarak Süper Amatör Kümeye terfi ettik. Onu bitirdikten sonra kızlara daha da fazla bir yoğunluk verdik.

KIZLARIMIZ YENİLGİSİZ ŞAMPİYON OLDULAR

O yoğunlukla kızları namağlup şampiyon yapan Nursal Bilir hocamıza, Cemil Memiş hocamıza, genel kaptanlar Eyüp Kocaoğlu, Semih Yasaf kardeşlerime ben teşekkür ediyorum. Bu başarıları hep birlikte camia olarak elde ettik. Biz baştan buna inandık sonuna kadar devam ettik. Bayan futbol takımında ilk devre gayet iyi gittik. Ama bu kadronun daha büyük hedefler için yetersiz kalacağını biliyorduk. 3-4 tane takviye yaptık devre arasında. Bu takviyelerle daha da iyi oldu. Grubumuzda namağlup şampiyon olduk. Maçlarımız bittikten terfi maçları öncesi Bolu'da Termal Otel'de 4 günlük bir kamp yaptık. Bu kamp programı için ilçemizde faaliyet gösteren Bayburtlu İnşaat Yönetim Kuruluna ve Eyüp Bayburtlu'ya sonsuz teşekkür ederim. Tabi kamptan sonra direk Eskişehir'e geçtik. Bursa Nilüfer ile eşleştik. Orada da maç uzatmalara gitti. Şanssız bir şekilde penaltı atışlarında elendik. Ben buradan bütün sporcu kardeşlerimi bu güzel mücadeleden, bu şampiyonluğu ve güzelliği bize yaşattıkları için kutluyorum ve tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki sezon A takım olarak Süper Amatör Kümede oynayacağız. Bayanlarda yine iddialı bir takım kurup önümüzdeki yıl yine şampiyonluk için oynayacağız.

BÜTÇEMİZİ HAZİRANDA OLUŞTURACAĞIZ

Yani Haziran sonu gibi yönetim olarak toplanacağız. Bütçemizi önümüze koyacağız. Çalışacak olan arkadaşlarla çalışacağız. Oynayacak ya da oynamayacak topçular da burada belli olacak. Önümüzdeki sezonun planlamasını bu şekilde yapacağız.

BU KONUDA KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM

Bayanlarda 2. Ligde olmamız lazım. Erkeklerde bütçe açısından Süper Amatör Kümede devam etmemiz lazım. Bölgesel Amatör Lig büyük bütçeler oluşturuyor ve o bütçeleri kaldıracak bütçemiz ve tesisimiz yok. Herkes bu konuda haddini bilmeli bence. Ben şimdi kalkıp 3. Lige çıkacağız desem büyük yalan olur. Kendimizi kandırmayalım.

ALİBEYSPOR'U SAHİPSİZ BIRAKMADIK

Tabi ki bu zamana kadar sağ olsun halkımız Alibeyspor camiası olarak bize sahip çıktı. Silivri halkı sahip çıktı. Bizi başarılı kılmamız için birileri bize hep yol gösterdi. Biz de şevkle bu zamana kadar kar, yağmur, çamur demeden takımımızın yanında yer aldık. Hiçbir zaman Alibeyspor'u yalnız kimsesizlere ve sahipsiz bırakmadık. Günü, zamanı gelince yani daha iştahlı, daha heyecanlı arkadaşlarımız gelirse biz bugün de bırakırız. Ama tabi ki bu gibi şeyler bir yılda, iki yılda yapıp bırakmakla da olmuyor. Devamını getirmek gerekiyor. Zaten bir yıllık, iki yıllık verirse o yönetimden başarı bekleyemezsin. Biz onun için başarılı olduk zaten. Planlamayı bir yıl, iki yıl yaparsan başarılı olmazsın. Bir U 13 takımı yetiştiriyorsun, 5 sene sonra verim almaya başlıyorsun onlardan. Ama bunun takibi gerekiyor işte.

HERKES HADDİNİ BİLECEK

Devamlılığı gerekiyor. Herkes sportif faaliyetlerle haddini bilecek. Ben bu takımı 3. Lige çıkaracağım, 2. Lige çıkaracağım kulübün her tarafını borca sardıktan sonra bu takımı BAL'a çıkarsan neye yarar? Herkes senin kapına borç borç diye gelirse senin başarın da kalmaz, kariyerin de kalmaz. Bu camia yer bitirir seni.

ÖZCAN IŞIKLAR'A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Tabi ki bizim yönetici arkadaşlarımızın da büyük bir desteğini görüyoruz. Kolay değil tabi ki Alibeyspor'da 4 tane hoca var maaşlı. Bir tane malzemeci var, kulübün kirası var, 3 tane otoparkta çalışan var, tabi ki bunların bir de vergisi var, SSK'sı var. Dışarıdan kolay gibi gözüküyor bu gibi şeyler ama yaşamak lazım. Sağ olsun bizim yönetici arkadaşlarımızın takviyeleriyle bu başarıyı sağlıyoruz biz. Bunu da unutmamak lazım. Başta Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar'a ben çok teşekkür ediyorum. Çünkü bizim spor kulüplerimizden araçları kesse biz çok zor anlar yaşarız. Çünkü 5-6 tane takımla lige giriyorsun. O araçların İstanbul'a gidip gelmesi büyük bir maliyettir belediyemiz için. Bunların da bilinmesini istiyorum. Yani Özcan Başkanımız sağ olsun kulüplerimizin çoğuna sahip çıkıyor.

BEN YETİŞTİRDİĞİM SPORCULARIMLA GURUR DUYUYORUM

Kulüpçülük zor iştir, büyük emek ister. Emeğini verirsen karşılığını alırsın. Aldığın karşılık da illa şampiyonluk olacak da değil. Yetiştirdiğin bir oyuncunun büyük takımlara gitmesini izlemek en büyük kazanımdır benim için. Bugün büyük takımlarda forma giyen çok sporcumuz var. Ben onlarla gurur duyuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM YAP