Tasavvuf filmi tadında ‘Hu’

Tasavvuf filmi tadında ‘Hu’

20.04.2015 10:50:13
Silivrililer, 16 Nisan Perşembe akşamı Tiyatro ve Dizi Oyuncusu Ali Solmaz ve ekibi tarafından hazırlanan yeni bir oyunla buluştu. Muhteşem bir kurgu örgüsü içinde, izleyicilere tasavvuf denizinde yelken açtıran ‘Hu’ isimli oyunun yönetmenliğinde Ali Solmaz’ın imzası var. Oyuncu seçimleri ve hayat verdikleri karakterlerle dikkat çeken oyunda Yönetmen Yardımcısı Merve Sağlamer Solmaz, Sahne Amiri Mehmet Kadak, Kulis Amirleri; Çağatay Öztürk, Alparslan Ermiş, Basın Danışmanı Eren Ermiş, Ses de Serdar Alptekin ve Alçin Ayben Akbaş, Makyözler; Fadime Berdibek, Hilal Çotuk, Ayçin Çeşmecioğlu, Işık da Ümit Şirin görev aldı. Çağatay Semih Öztürk, Merve Sağlamer Solmaz, Mehmet Kadak, Ali Yavuz, Yağmur Horoz, Recep Tınmaz, Kurtuluş Cesurtürk, Alparslan Ermiş, Birkan Biçen, Anıl Göksel, Hilal Çotuk, Serhat Yönet, Furkan Çeşmecioğlu, Yasin Çotuk, Fadime Berdibek, Kaan Açıkgöz, Serhan Kocaoğlu, Ömer Özenç, Serkan Düzenli, Savaş Söyler, Gülşah Söyler, Ferhat Acar, Afide Söyler, Alican Çakmak ve Ali Solmaz sahne alan oyuncular oldu.

SOLMAZ, TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU
Perde açılmadan önce kısa bir konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini dile getiren Ali Solmaz, ‘Hu’nun çıkmasında emeği geçen isimlere şöyle şükranlarını sundu: "Böyle çocuklar yetiştirdiğiniz için önünüzde saygıyla eğiliyorum. Oyunumuzun çıkmasında bizlere maddi ve ma-nevi destek olan; Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı Hakan Kocabaş, AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç ve yönetimine, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Vakfı, Kaptan Eczanesi Sahibi İbrahim Sarı, Altınçapa Arçelik Serdar Altınçapa, Solmaz Matba Merve Solmaz, Dost Büfe Reşat Pelit, Copalo Ayakkabı Gökhan Yazıcı, Cevat Kocaoğlu, Silivri Palermo Dijital, Pelin Eczanesi Pelin Ener, Ataç Kırtasiyesi ve Gaye Reklam’a teşekkür ediyorum.

"KAYMAKAMIMIZDAN SÖZ ALDIK”
Geçenlerde Silivri Kaymakamımız Faruk Bekarlar’ı ziyaret ettim, sohbet etme fırsatımız oldu. Bize destek verme sözünde bulundu.”

YENİ BİR OYUN HAZIRLIĞININ MÜJDESİNİ VERDİ!
Kendilerine destek verilirse Silivri’nin tarihine ışık tutmayı sürdüreceklerini duyuran Solmaz, "Piri Mehmet Paşa Hazretleri burada meftun, caminin arkasında. Adını hiç kimse duymadı. Bize emanet. Bir projem var onunla ilgili, hayata geçirmeyi çok istiyorum. Siz de maddi ve manevi katkı sunarsanız Silivri’nin adını Türkiye’ye duyuracağımıza eminim. Silivri sadece Cezaevi’yle değil sanat ve kültürüyle anılan bir yer olsun. Tiyatro Salonu’nun da bir yıl içinde yapılacağı söylendi. Geçen sene Çanakkale Oyununda 300 kişi geri dönmek zorunda kaldı. İnşallah yapılır.” diye konuştu.

HAKİKAT PEŞİNE DÜŞEN YUNUS’UN EREN OLMA ÖYKÜSÜ
Şiirsel bir metin dili kullanarak yüreklere derinden tesir eden oyunda, Hakk’ı bulmadan gerçeğe ermenin mümkün olmadığına inanan Yunus’un Emre (aşık) oluşu, aşkına ve rızasına erişebilmek için Anadolu’yu diyar diyar gezerek Allah’a yönelmesi konu ediniliyor. Hakikati arama yolunda dünyevi aşkı bir kenara bırakan ve aradığının kendi içinde saklı olduğunu bilmeden Allah’a yakaran Yunus aşk ateşinde hamdı, pişti, yandı… Dervişlik yolculuğunda Taptuk Emre’den Mevlana'ya, Hallacı Mansur'dan Barak Baba'ya Hak dostlarıyla bir araya gelerek irfan kaynaklarından beslenen Yunus, duygulu ve hummalı manevi yolculuğunda izleyicilere adeta zamanda yolculuk yaptırdı.  

İLÇE PROTOKOLÜ NEFESSİZ İZLEDİ!
Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi Gösteri Salonu’nda sergilenen oyunu izleyenler arasında Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar, AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral, AK Parti İlçe Teşkilatı SKM Başkanı Bayram Üstündağ, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, mahalle muhtarları ve çok sayıda tiyatro sever yer aldı. Salona akın eden vatandaşlar, ayakta olsa dahi oyunu sonuna kadar takip etti. Hafızalardan uzun süre silinmeyecek ‘Hu’ izleyicilerden tam not aldı.        

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP