Çalışkan: Çifte vatandaşlarımızı HÖH’e sahip çıkmaya davet ediyorum

Çalışkan: Çifte vatandaşlarımızı HÖH’e sahip çıkmaya davet ediyorum

15.05.2024 12:07:47

Bulgaristan/Kırcaali Büyükşehir Belediye Başkanı Erol Mümün, Kırcaali Milletvekili Bayram Bayram, Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Güner Çetin, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Silivri Temsilcisi Ercan Çalışkan'ın ev sahipliğinde Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneğinde üyelerle bir araya geldiler. 

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği, Bulgaristan'da 9 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimleri öncesinde bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıya, Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinden siyasetçiler ve dernek temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşanlar, seçimlerin önemine vurgu yaparak Bulgaristan vatandaşlarını sandığa gitmeye ve Hak ve Özgürlükler Hareketi'ne destek olmaya çağırdılar. HÖH Kırcali Milletvekili Bayram Bayram, siyasi krizin derinleştiğine dikkat çekerek, seçmenlerin Bulgaristan'da oy kullanabileceklerini ve bu hakkı kullanmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, Kırcaali'deki seçim hedeflerinden ve parti geçmişinin başarılarından da bahsedildi.
Bayram Bayram, HÖH'ün parlamentoda daha güçlü bir varlık sağlamak için destek istedi ve 40-45 milletvekili ile hükümette daha etkin bir rol oynamayı hedeflediklerini ifade etti.
Dernek başkanı Ercan Çalışkan ise toplantıda birlikte hareket edeceklerini belirtti. Ayrıca, 31 Mayıs'ta düzenlenecek olan kaynaşma buluşmasına da hatırlattı.
ÇALIŞKAN: ÇİFTE VATANDAŞLARIMIZI DA SANDIĞA GİTMEYE, HAK VE ÖZGÜRLÜKLER PARTİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM
Hak ve Özgürlükler Hareketi Silivri Temsilcisi ve Silivri Bulgaristan Göçmenleri Dernek Başkanı Ercan Çalışkan, dernek merkezinde üyelerle yapılan toplantıda şunları söyledi:
“Hep bir arada olduk olmaya da devam edeceğiz. Silivri'de 9 Haziran seçimleri ile ilgili de sandık kuruyoruz. Çifte vatandaşlarımızı da sandığa gitmeye hak ve özgürlükler partimize sahip çıkmaya davet ediyorum.
31 Mayıs'ta da bir yemeğimiz var dernek olarak düzenleyeceğimiz bir kaynaşma buluşma toplantısı. Göçmenleri bir araya getireceğiz burada sorunlarımızı, dertlerimizi konuşacağız bir arada olacağız ama tabii ki yine haklarımıza sahip çıkacağız.”
BAYRAM: İKİNCİ PARTİ OLMA ŞANSIMIZ BU SEÇİMDE ÇOK YÜKSEK
HÖH Kırcali Milletvekili Bayram Bayram söz alarak 1986 doğumlu olmasına karşın, 5. Dönem milletvekili olduğunu açıklarken “Bu yaşta 5. dönem milletvekiliyim durmadan seçim olduğu için. Bu demek ki siyasi kriz var Bulgaristan'da. “Bu seçimler önemli” demeye siz de söylemeye bıktınız muhtemelen. Ama gerçekten bu defa büyük bir şansımız var. Araştırma ikincilik için büyük şansımız olduğunu söylüyor. Gerisi bize kalmış biz 9 Haziran'a kadar işimizi iyi, gerekeni yaparsak başarılı oluruz” şeklinde konuştu.
Bayram sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada oy kullanmak üzere dilekçe vermiş olsanız da Bulgaristan'da oyunuzu kullanmaya bir mani yok. Oy kullanmaya gittiğinizde bunu beyan ederseniz oyunuzu orada da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Her sandıkta partimizin görevlisi var onlar size yardımcı olacaklardır.
Seçimlerden bir hafta sonra Bayram var. “Gelin oyunuzu Bulgaristan'da kullanın çifte bayram yaşayalım” demek en çok Bayram Bayram olarak bana yakışır sanıyorum.
Kırcaali'de özellikle hedefimiz büyük. 5 tane milletvekilinden son seçimlere 4 tanesini kazanıyoruz. Kırcali teşkilatı olarak çifte vatandaşımızı Bulgaristan'da oyunu kullanmaya davet ediyoruz. İmkanınız yoksa da Silivri'de iki sandık kuruluyor burada mutlaka kullanın.
“PARTİMİZ ÇOK İYİ İŞLER YAPTI”
Partimiz son yıllarda çok iyi işler yaptı. Son 9 ay resmi olarak hükümette değildik ama önemli yasaları, anayasa değişikliklerini, devletin bütçesini diğer önemli yasaları destekledik bu elbette hepimizin başarısıdır ama bazı sorunları 36 milletvekiline çözemiyoruz. Siyasi mağdurların sorununu çözdük emeklilikleri ile ilgili hapishanede yattıkları dönem eskiden sigortalı olarak kabul edilmezdi. Partimizin teklifiyle bu kabul edildi. Erkeklerimizin asker dönemi aynı şekilde sigortalı staj olarak kabul edilmezdi şimdi kabul ediliyor. Araç ruhsatlarında yenilemekle ilgili sorun vardı. Bunu da çözdük. Irkçı Partinin bir önergesi vardı kim vatandaş kalmak isterse sınava girmek zorundaydı. Yasallaşmasına izin vermedik.”
39 milletvekilinin tüm sorunların çözümü konusunda yeterli olmadığını belirten HÖH Kırcali Milletvekili Bayram Bayram, 40-45 vekille hükümet ortağı olma yolunda ciddi bir mesafe kat edeceklerini söyleyerek destek istedi.
Sevginar Sali

YORUM YAP