Sevginar Sali

Son vİraj...


Tam bir akıl tutulması yaşıyoruz… Artık görüştüğümüzde bir birimize "merhaba" yerine, 30 Mart gecesi üzerinde göndermeler yapma noktasına geldik. "Nasılsın?" ların yerini desteklediğimiz adayın seçim kampanyası ve sonucuna ilişkin durum tespiti almış vaziyette. Yanlışlıkla havanın güzelliğine kanıp hafta sonu sahile indiyseniz zaten ne demek istediğimi daha iyi anlamışsınızdır (arkama bakmadan Silivri'den kaçasım geldi). Türkiye'nin her yeri böyle mi yoksa Silivri ayrı bir seçim çılgınlığı içinde mi bilmiyorum, bir an önce siyasetten arınmış duruma gelmemizi çok istediğimden eminim. Siyaseti siyasetçiler, iş icabı takip eden gazetecilerin alanına terk edildiği günlerdeki sükûneti büyük bir istekle bekliyorum. Farklı başkan adaylarını desteklemeniz sebebiyle arkadaş ve dostlarınız ile yaşadığınız gerginlikler, mesleki çekişmeler zamanla çok saçma görünecek gözünüze ama şimdi nasıl dert!
Türkiye'nin önünde üç önemli seçim var… 30 Mart aslında bu silsilenin ilk halkası… Bu seçimlerin ortaya çıkartacağı tablo Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı projesini belirleyecek… Ve Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanından sonra 2015'teki genel seçimler siyasetin nabzını tutmaya devam edecek!
Seç, seç bitmiyor anlayacağınız…
Son 6 gün…

PROTESTO KÜLTÜRÜ
CHP’nin Değirmenköy mitingine değinmek istiyorum. "E-5 kenarındaki dükkanlarımızı istiyoruz” diyerekten Özcan Işıklar’ı protesto eden grup! Hazine arazisi ile belediye arasında 1988 yılına dayanan (Belediye ile Hazine arasındaki mülkiyet tartışması. Her iki taraf da dükkanların kendilerine ait olduğunu, dolayısıyla kiraların tarafına ödeneceğini iddia ediyor. Yıllardır belediyeye kira ödeyen esnaflara bir de Hazine borç çakartınca kıyamet koptu. Konunun çözüm yeri yargı muhtemelen bu noktadan sonra kurumların yapacağı ne var bilmiyorum. Mevzu hakkında henüz kesin bir sonuç da yok!), 2004’te önemli bir karar süreci (Hazine, yerleri belediyeye satmak istemiş dönemin belediye başkanı Mümin Tuğlu "Paramız yok” gerekçesini göstererek almamış) atlatılan mevzu seçimlere bir hafta kala Işıklar’ı protesto malzemesi! Farklı kurumlar arasındaki sorunlar, siyasi ayrışma ile daha da garip bir boyut alıyor. Protesto için bir sebep midir? Sebep sayılabilir. Ama protestocu grubun önemli bir sayısal çoğunluğu Değirmenköylü bile olmayan insanlar oluşturunca, başlarında Işıklar ile parti içi muhalifliğiyle tanınan Gürcan Albayrak’ın oğlu bulununca işin rengi değişiyor. Aslında daha miting esnasında protesto yaklaşımının seyri ile maksadın sorun çözmek değil sıkıntı yaratmak olduğu bariz bir şekilde anlaşılıyordu. CHP’lilerin sağduyusuna hayran kaldığımı belirtmeliyim. O kadar kadın ve çocuğun içinde sabırla tahammül etmeleri, Işıklar’ın çelik sinirlerinin gösterisine dönüşen süreci alkışladığımı itiraf etmeliyim. Protestocular yaptıkları şeyin kültürüne her ne kadar yabancı olsalar da eylemlerinin hedefindeki kişi ve temsil ettikleri gayet aşina olduklarını ve bu süreci içselleştirdikleri ortaya koydu.
Bir gece önce Mimar Sinan Mahallesi’nde AK Parti’nin mitingi devam ederken "Hırsız var” diye bağıran gencin yaka paça gözlerimizin önünde adeta paket edilişini de gören biri olarak bunları söylüyorum.
Az kaldı… Hepsi geçecek. Mühim olan seviyemizi yitirmeden, birbirimizin yüzüne bakarken utanmamıza yol açacak tecrübeler biriktirmeden bu gerilimi atlatmak, demokrasimize sahip çıkmak!

İYİ Kİ VARSIN!
Adet yerini bulsun diye yazılan bir cümle değil bu… Zamanla arkadaşınız, anneniz, çocuğunuz olabilen bir ilişki karması. Canım ablam (Rahmetli babaannem pes ettikten sonra ilkokuldan bu yana hep ismiyle çağırdığım için bana bile garip geliyor) iyi ki varsın ve yanımdasın! Ağlamadan bu yazıyı tamamlamak istiyorum! Bunun için çok ayrıntılara girmeyeceğim ama hayatın bize sunduğu sürprizlerle birbirimize karşı konumlarımız değişiklik arz etse de değerinde hiçbir azalma olmadı, kıymetin hep arttı. Her ne kadar doğduğumda beni kabullenemesen ve günlerce ağlasan da eminim ki bugün sen de varlığımdan çok mutlusun : )) Seni sevmekle yetinmiyorum, çok seviyorum! Hep yanımda ol, mutlu ol, iyi ol… Yeni yaşında iyilik, güzellikler ve başarı ve de tabi ben seninle olsun!
Herkese iyi haftalar, her şey umduğunuzdan çok daha güzel olsun!

YORUM YAP