Şimdi palamudun tam zamanı

Şimdi palamudun tam zamanı

19.10.2017 15:54:50

Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Silivri Gönüllülerinin önderliğinde Geleneksel Meşe Palamudu Toplama Etkinliği dün gerçekleştirildi.

Tema Vakfı Silivri Temsilciliğinin önderliğinde, Silivri Rotary Kulübü ve Rotaract işbirliğinde geleneksel Meşe Palamudu Toplama etkinliği dün Çayırdere'de gerçekleştirildi.
Tema Vakfı gönüllüleri, Silivri Rotary Kulübü, Silivri Rotaract, ilçemiz okullardaki Tema Gönüllüsü Sınıf öğrenci ve öğretmenleri dün Çayırdere'de bir araya geldi.
Doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması, erozyonla mücadele, toprak örtüsü ve toprağın korunması ve ağaçlandırmanın önemine dikkat çekildi. Doğal zenginliklerimizin bilinçsizce kullanılıp, geri dönüşümsüz bir şekilde yok edilmesine izin vermeyerek, korumak ve geliştirmek ve Türkiye'nin geleceğini güvenceye almak gerektiği hatırlatıldı. Alınması gereken önlemler konusunda öğrenciler bilgilendirildi.
18 Doğal meşe türünü barındıran topraklarımızı derine ve yanlara doğru yaydığı kökleriyle tutarak erozyona engel olan, besin değeri yüksek palamutlarıyla ekosistemde besin zincirine önemli yeri olan kuş, sincap gibi birçok canlıya besin kaynağı olan meşe türleri, başlatılan projeyle tohumdan fidana, fidandan ormana dönüştüğü dile getirildi.
Bilgilendirilmenin ardından etkinliğe katılanlar meşe palamudu topladı.
Turgut Reis İlkokulu Tema Gönüllüsü Sınıfı 3/A öğrencileri de sınıf öğretmenleri Güler Karagöz, bazı veliler ve Okul Aile Birliği Başkanı Tuğba Kahraman'la birlikte etkinlikte yerini aldı.

Renginar SALİ

YORUM YAP