Silivri’nin tenisteki yüzü Silivri Tenis

Silivri’nin tenisteki yüzü Silivri Tenis

15.04.2019 10:36:48

Silivri'de 19 yıldır tenis tek sesi olarak haklı bir gurura sahip olan Silivri Tenis Kulübü bünyesinde yetiştirdiği sporcularla hem milli takıma hem bölge sporuna kattığı değerle isminden sıkça söz ettiriyor.

2000 yılında Silivri'de Fikret Özdemir ile başlayan performans tenis çalışmaları, ulusal ve uluslararası turnuvalarda göstermiş olduğu başarılı sonuçlarla ilçemiz tanıtımına önemli bir marka olarak değer katmaya devam ediyor. Fikret Özdemir direktörlüğünde sistemli bir program dahilinde yapılan çalışmalar sonucunda 2015 yılında Balkan Ülkeleri Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonlayı 200 tenisçinin katılımı ile Silivri'de Balkan Tenis Ligi organizasyonluğu yapılmıştır. Sporcuların turnuvalarda başarısı ve altyapı çalışmalarımızın yaygınlaşması sonucunda 2016 tarihinde Türkiye Tenis Federasyonu tarafından tescili yapılarak Silivri'nin tek Tenis Kulübü olarak faaliyetlerine hız vermiştir. 200 yılından beri yüzlerce bireyin teniz ile tanışmasına sebep tenis kulübü Milli Takıma aday sporcular çıkararak ilçenin gururu olmaya devam ediyor. 5 yaşında grup çalışmaları ile başlayan sporcular 8 yaşından itibaren turnuvalara katılarak hem kulübü hem de Silivri'yi başarılı bir şekilde temsil etmeye devam ediyor.

“TESİSLEŞME İÇİN DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”
Silivri Tenis Kulübü direktörü Fikret Özdemir yaptığı açıklamasında; “Tenis sosyal yaşamı destekleyen, sorumluluk bilincini geliştiren, tepkilerimizi kontrol eden, hızlı ve doğru karar vermeyi öğreten, disiplinli ve centilmen olmayı öğreten bir spor branşıdır. 19 yıldır Silivri'de özveri ile yapılan çalışmalar Silivri Tenis Kulübü'nün tesisleşme problemi ihtiyaç değil zorunluluk haline gelmiştir. Kulübümüzün tesisleri olmadığından dolayı Ulusal ve Uluslararası turnuva düzenleyemiyoruz. Belirli saatlerde kiraladığımız spor salonları ve sosyal tesisler yeteri kadar antrenman yapmamıza engel olmaktadır. Silivri Tenis Kulübü hiçbir kurum-kuruluştan maddi ve manevi olarak destek almadan faaliyetlerini sürdürmektedir. Silivri Tenis Kulübü olarak Silivri Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin spor tesisi olarak ayrılan veya verimli kullanılmayan atıl durumdaki tesislerini Silivri gençlerimizin hizmetine sunulmasını beklemekteyiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Engin AKIN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Milli takıma kaleci bolluğu
Sonraki » Siilivri'den...

YORUM YAP