Silivri’nin okçuları kupaları topladı

Silivri’nin okçuları kupaları topladı

14.04.2016 12:59:56

Silivri'nin ilk okçuluk kulübü olan Yüzok Okçuluk Kulübü öğrencileri katıldıkları turnuvada kupaları toplayarak İstanbul'da, Silivri'nin ismini en iyi şekilde temsil ettiler. Faaliyetlerine uzun yıllardır devam eden Silivri Yüzok Spor Kulübü bünyesinde yetiştirdiği Silivri'nin ilk okçuları turnuvalarda madalyaları topluyor. Hafta başında İstanbul Maltepe'de yapılan okullar arası turnuvada Silivri Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencileri turnuvada gösterdikleri performansla dereceler aldılar. Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencilerinden Yusuf Eren Albayrak turnuvada İstanbul Şampiyonluğuna ulaşırken diğer takım arkadaşları Yusuf Emir Gerçek ve Yavuz Kamburoğlu ile birlikte topladıkları puanlarla İl İkinciliğini aldılar.


SİLİVRİ'NİN MİLLİ SPORCULARI
Silivri'den çıkarttığı sporcularla son turnuvada bir İstanbul Şampiyonu ve takım halinde İstanbul İl İkinciliği kazanan sporcuların hocalığını yapan Yüzok Spor Kulübünün tecrübeli eğitimcisi Erol Türkekul yaptığı açıklamasında; “Silivri'de okçuluk sporunu hayata geçirdiğimizden bu zamana kadar geçen süreçte birbirinden değerli ve geleceği olan sporcularla çalışıyoruz. Bunlardan yaşı Milli Takım için tutan tek sporcumuz ise Eren Albayrak'tır. Yaz ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında göstereceği performansın ardından Milli Takım yolunun açılmasını bekliyoruz. Fakat okçuluk sporu pahalı bir spordur.
Milli takıma girebilmek için eldeki mevcut malzemelerin haricinde daha profesyonel malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Malzeme desteği ile birlikte Silivri'den bir değil birkaç Milli sporcumuz çıkıp ülkemizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil edebilir. Bu gün okullar arası turnuvamızda İstanbul Şampiyonluğunu aldık ve takım halinde de İstanbul İkinciliğimizi kazandık. Bu bizim için bir başlangıç değildir aksine alışık olduğumuz ve beklediğimiz başarılardır.

TURNUVA CUMA GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK
İstanbul, Maltepe'de düzenlenen okullar arası şampiyona çeşitli yaş gruplarında devam edecektir. Bugün Maltepe Stadı'nda küçüklerde 2003-2004 doğumlular Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencilerinden Tuna Güvener ve Silivri Ortaokulu öğrencisi Fatih Kadim yarışacaktır. Turnuvanın son günü olan Cuma günü ise 2006-2007 doğumlulardan Piri Mehmet Paşa İlkokulu öğrencilerinden Salih Arda Akın, Mektebim İlkokulu öğrencilerinden Dilşer Göçmen ve Selen Koçak, Nurullah Baldöktü İlkokulu öğrencilerinden Esile Banu Çiftçi yarışarak ilçemizi temsil edeceklerdir” dedi.


Engin AKIN

YORUM YAP