Silivri’de yılın ilk lodosu

Silivri’de yılın ilk lodosu

13.01.2016 10:25:16

Sahilde zaman zaman boyu 3-4 metreyi bulan dalgalar oluştu. Dalgalardan sahilde bulunan çay bahçeleri etkilendi. Sandalyeleri deviren dalgalar bazı vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Şiddetli lodos sebebiyle bazı vapur ve uçak seferleri de iptal edildi.
Silivri'de dün gece saatlerinden itibaren etkisini hissettiren lodos nedeniyle deniz dalgaları sahili tüm şiddetiyle gün boyu dövdü. Karada ufak çaplı maddi hasarlara da yol açan lodos çatıları uçurdu, kapıları kırdı, duvarları devirdi…

LODOS MADDİ KAYIPLARA NEDEN OLDU
Silivri dün gün boyu lodosun etkisindeydi yer yer sağanak yağışlarla desteklenen şiddetli rüzgar hayatın akışını zorladı. Dün sabah saatlerinden itibaren şiddetini daha da arttıran lodos, Silivri Balıkçılar Çarşısı ve sahilde bulunan çay bahçelerinde hasara neden oldu. Şiddetli lodos yürüyüş yolundaki taşları da yerinden söktü.
Lodosun oluşturduğu dalgalar insan boyunu aştı. Denizin taşıdığı atıklar yolları adeta çöplüğe çevirdi. Taşan deniz balıkçıların işyerine doldu. Balıkçılar işyerlerini temizlerken, bazı vatandaşlar kıyıya vuran dev dalgalarla fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.


FIRTINA CUMA DA SÜRECEK
Cuma günü de rüzgarın doğu bölgelerde güneyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

DOĞALGAZ UYARISI
Kuvvetli rüzgarların oluşturabileceği başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine işaret ediliyor.

-16 DERECE UYARISI YAPILDI
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, önümüzdeki hafta Salı günü Türkiye'nin büyük bir bölümünde kar yağışı görülecek. Kar beklenen şehirlerarasında İstanbul da bulunuyor.
Beklenen soğuk hava dalgasına ilişkin bir açıklama da Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan geldi. Twitter hesabı üzerinden son radar görüntülerini paylaşan Kadıoğlu, söz konusu tahminler için üç gün sonrasının şüpheli olduğunu belirterek, önümüzdeki hafta Türkiye'nin kutuplar üzerinden gelen 'Sibirya Ekspresi' etkisi altına gireceğini yazdı.
Önümüzdeki hafta Trakya ve İstanbul'un karla kaplanabileceğini yazan Kadıoğlu, sıcaklıkların -16 dereceleri görebileceğini belirtti.

YORUM YAP