Silivri’de sahte içki baskını

Silivri’de sahte içki baskını

20.11.2020 11:44:38

İstanbul'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Silivri'de gerçekleştirdikleri sahte içki baskınında 5 bin 87 litre sahte alkol ve iki adet damıtma düzeneği ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Silivri'de piyasaya sahte içki sürüleceği bilgisi üzerine harekete geçti. Yapılan istihbarı çalışmalar ve fiziki takip neticesinde sahte içkilerin hazırlandığı adres belirlendi ve baskın düzenledi.

5 BİN 87 LİTRE SAHTE İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

Adreste arama yapan jandarma ekipleri ilk olarak, sağlıksız koşullarda damıtılmak üzere bekletilen üzüm dolu bidonlar ile karşılaştı. Oturma odası olarak kullanılan alana kurulu damıtma düzeneği, çatı arasında gizlenmiş haldeki içki şişeleri ve bidonlar jandarma ekiplerinin dikkatinden kaçmadı. Aramalar neticesinde şişelenmiş ve şişelenmeye hazır vaziyette 5 bin 87 litre sahte içki ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından şüpheliler S.K., B.K., H.M. ve H.Ç 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet etmek suçundan  adli makamlara sevk edildi.

JANDARMA UYARDI

Sahte içkinin görme kaybı başta olmak üzere birçok sağlık sorununa hatta can kaybına yol açabileceğini belirten Jandarma yetkilileri; İçki şişelerinin üzerinde bulunan akıllı bandrollerin detaylı bir şekilde incelenerek bandrolü olmayan veya açılmış ürünlerin satın alınmamasını, şüphelendikleri herhangi bir durumda kolluk kuvvetlerine veya “174” Alo Gıda İhbar Hattına ulaşmaları gerektiğini ifade etti.

YORUM YAP