Silivri’de film gibi dolandırıcılık

Silivri’de film gibi dolandırıcılık

4.02.2016 11:30:17

Silivri'de pes dedirten bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Film senaryolarını aratmayan şeytani plan, jandarmanın kusursuz çalışmasıyla bozuldu. İddiaya göre İstanbul İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesi Silivri ilçesi Gümüşyaka/Değirmenköy Mahallesinde kendisini S. Ö. olarak tanıtan ve emekli doktor olduğunu söyleyen şahıs, mahalle sakinlerine SSK'da tanıdığı olduğunu ve isterlerse kendilerine hastaneden rapor alarak malulen emekli edebileceğini söyleyerek dolandırdı.

GÜVEN KAZANMAK İÇİN MAĞDURUN HESABINA 8 AY BOYUNCA MAAŞ YATIRDI
Edinilen bilgilere göre bu şekilde mahalle sakinlerinden ilk olarak N. A. isimli şahıs ile irtibata geçtiği, şahıstan emeklilik işlemi olarak 10.000 TL (On Bin) para aldığı akabinde şahsı İstanbul Çapa Tıp Fakültesine götürerek rapor almış gibi davrandığı ve şahsa kendi açmış olduğu hesaptan her ay düzenli olarak devletten emekli olmuş gibi aylık maaş tutarı olan 830 TL yatırdığı, bu olayın 8 ay boyunca devam ettiği bu sayede şüpheli S. İ. Ö.'nün mağdurların güvenini kazandığı öğrenildi.

13 ŞAHIS DAHA EMEKLİ OLMA UMUDUYLA PARALARINI KAPTIRDI
N. A'nın emekli olduğuna inanan diğer mahalle sakinlerinden oluşan 13 şahsın da 10.000 – 18.000 TL arasında şüpheli şahsa emekli olabilmek için para verdikleri, bu şekilde şüpheli S. İ. Ö. isimli şahsın mağdurlardan yaklaşık olarak toplamda 250.000.00 TL (İki Yüz Elli Bin) para topladığı, şüphelinin bu paraları topladıktan sonra N. A. isimli şahsın hesabına para yatmaması üzerine mağdurların dolandırıldıklarını anlamaları üzerine Silivri İlçe Jandarma Komutanlığına 22.12.2015 tarihinde müracaatta bulundukları belirtildi.

ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN ARANIYORMUŞ
Yapılan araştırmalarda şüpheli S. İ. Ö. isimli şahsın B. Y. adına düzenlenmiş sahte kimlik taşıdığı ve ayrıca yapılan bilgisayar sorgulamalarında toplam 11 adet dolandırıcılık suçundan kaydının bulunduğu, bu suçlardan 4 tanesinden de halen arandığı tespit edildi.

OPERASYONLA YAKALANDI
Şahıs yapılan takipler ve soruşturmalar neticesinde Büyükçekmece Celaliye Mahallesinde İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince üzerinde A. E. ismine düzenlenmiş sahte kimlik ile yakalanmış olup adli işlemlerinin yapılması için Silivri C. Başsavcılığına sevk edilmiştir.
Silivri'deki dolandırıcılık iddiasından dolayı şahıs Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece gözaltına alınıp; Cuma günü mahkemeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Haber MERKEZİ

YORUM YAP