Silivri Belediyesinden bir ilk; “Evde Kurs Eğitim Sistemi”

Silivri Belediyesinden bir ilk; “Evde Kurs Eğitim Sistemi”

2.12.2020 20:43:23

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçemiz öğrencilerine yönelik hazırladıkları Evde Kurs Eğitim Sistemi'ni, “Milli Eğitim Bakanlığımızın müfredatına uygun ders konularının yer aldığı Evde Kurs Eğitim Sistemini, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar olan 30 bin öğrencimize ücretsiz olarak hediye ediyoruz.” sözleriyle duyurdu.

Silivri Belediyesi, ilçemiz öğrencilerinin bilgisayar, tablet veya telefondan bağlantı kurarak katılabilecekleri, istedikleri dersle ilgili videolar seyredebilecekleri, Milli Eğitim Bakanlığının müfredatına uygun ders konularının yer aldığı Evde Kurs Eğitim Sistemi kurdu.

Öğrencilerin eğitimine ilgi ve desteğini sürdürmek adına bir ilk'e de imza atmış olan Silivri Belediyesi tarafından hazırlanan çalışma hakkında paylaşımda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, öğrenci, öğretmen ve velilerine seslenerek şu ifadelerine yer verdi: “Sevgili öğrenciler, Bildiğiniz üzere, sizlerin ve ailenizin sağlığını korumak için koronavirüs salgını nedeniyle okullardaki eğitime ara verildi. Bir süredir sınıflardan uzak bir şekilde derslere katılıyor ve Eğitim Bilişim Ağı üzerinden eğitim görüyorsunuz.  Öncelikle bu zorlu, bu meşakkatli süreçte hepinize sabır ve kolaylıklar diliyorum. Gözlerinizdeki pırıltı ve heyecanı, yüreğinizdeki sevgi ve hasreti çok iyi anlıyor; bu dönemde yaşadıklarınızı çok iyi biliyorum. 

“SİLİVRİ BELEDİYESİ OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Silivri Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz.

“Çocuklar bizim en kıymetlimiz, ülkemizin teminatı olan en değerli varlıklarımızdır” diyerek, tüm yatırımlarımızı bu anlayış çerçevesinde hayata geçiriyoruz.    

Salgın sürecinde hizmetlerimize ara vermediğimiz gibi “Salgın eğitime engel değildir” düşüncesiyle bu yöndeki çalışmalarımızı hazırlayıp sizlere sunuyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığımızın EBA Erişim Noktalarının yanı sıra sürece destek vermek amacıyla 12 köyümüzdeki mahalle evimizi EBA Noktasına dönüştürerek sizlere tahsis ettik. Evlerinde bilgisayarı, tableti veya interneti olmayan öğrencilerimiz bu noktalarımıza gelerek eğitim alabiliyorlar. 

“EVDE KURS EĞİTİM SİSTEMİ'Nİ HAZIRLADIK”

Sevgili öğrenciler, uzaktan eğitim dönemini iyi bir fırsata dönüştürmek ve değerlendirmek hepimizin elinde. Bu sebeple, şimdi de sizler için Evde Kurs Eğitim Sistemini hazırladık.

Bilgisayar, tablet veya telefondan bağlantı kurarak bu kurslara https://evdekurs.silivri.bel.tr adresinden katılabilir, istediğiniz dersle ilgili videoları seyredebilirsiniz. 

Milli Eğitim Bakanlığımızın müfredatına uygun ders konularının yer aldığı Evde Kurs Eğitim Sistemini, ilçemizde yaşayan ve 2. sınıftan 12. sınıfa kadar olan 30 bin öğrencimize ücretsiz olarak hediye ediyoruz. 

“VELİLERİMİZE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM”

Çocuklarımızın eğitim öğretim hayatlarıyla ilgili her dönemde kendimizi de eğitimin bir parçası olarak görüyoruz. El birliği vererek atlatacağımız bugünlerin ardından özlemle beklediğimiz okullarımıza yeniden kavuşacağız. Bu sürecin en büyük destekçisi olan velilerimize kolaylıklar diliyorum.   

“UZAKTAN EĞİTİMİ BAŞARIYLA SÜRDÜREN FEDAKÂR ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Uzaktan eğitimi başarıyla sürdüren, büyük fedakârlıklar yapan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.

Devletimiz, milletimiz ve kutsal gördüğümüz tüm değerlerimizin koruyucusu olan siz çocuklarımızı yürekten kutluyor, başarı dileklerimi iletiyorum.  Saygı ve sevgilerimle…”

Renginar SALİ

YORUM YAP