Şiir Buluşmaları Etkinliği

Şiir Buluşmaları Etkinliği

15.04.2021 10:03:36

Öğretmeniyle Güzel İstanbul Projesi kapsamındaki şiir buluşmaları başlıyor.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretmeniyle Güzel İstanbul Projesi kapsamında düzenlenecek olan Şiir Buluşmaları Etkinliği hakkında şu açıklamada bulundu: “İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün 2023 Vizyon Belgesi hedefleri doğrultusunda hazırlanan Öğretmeniyle Güzel İstanbul Projesi kapsamında sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler, yarışmalar planlanmakta, öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyen çalışmalar yapılmaktadır.

Projemiz, İstanbul Öğretmenevleri İyileştirme ve Hizmet Kalitesini Artırma Komisyonuyla şiir buluşmaları etkinliği düzenliyor.  Etkinlik öğretmenlerimizin yorumladığı şiirlerin video kaydına alınması ve ilgili adrese gönderilmesiyle başlayacak. Videolar İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi akademisyenlerinden oluşturulan seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Başarılı yorumlar sosyal medya hesaplarından paylaşılacak ve öğretmenevlerinde başarılı yorumların sunulacağı şiir dinletisi programları düzenlenecek.

ŞİİR BULUŞMALARINA KATILIM SÜRECİ

Şiir buluşmaları çerçevesindeki videoların her ayın son gününe kadar siirbulusmalariogi@gmail.comm  adresine gönderilmesi gerekiyor. Video ile birlikte gönderi sahibinin adı soyadı, görev yaptığı ilçe/kurum ve şairin adı soyadı yer almalıdır. Video süresi en fazla üç dakika olmalıdır.  Video, şiiri yorumlayan öğretmenimizin yüzü, jest ve mimikleri görünür şekilde kayda alınmalıdır.  

Aydınlatma, kamera uzaklığı, kamera açısı, görüntü ve ses kalitesi gibi değişkenlerin değerlendirme sürecini etkileyebileceği unutulmamalıdır.  Video kaydı, fon müziği ya da enstrüman eşliğinde gerçekleştirilebilir. Video kaydı başladığında "tanıma formunun" doldurulmuş hâli kameraya yaklaşık beş saniye tutulmalıdır.  Katılım her ay sadece bir video ile sınırlıdır. Birden fazla gönderisi olan öğretmenimizin diğer gönderileri değerlendirmeye alınmayacaktır. Video içeriğinin yasal sorumluluğu gönderi sahibine aittir.

SEÇİCİ KURUL VE ŞİİR DİNLETİ PROGRAMLARI

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi akademisyenlerinden oluşturulan seçici kurul, her ay en başarılı 10 yorumu belirleyecek.  Seçici kurul; şiire hâkimiyet, ses tonunun ve nefesin ayarlanması, şiirin ruhuna uygunluk, şiirin ahenk unsurlarına dikkat edilmesi, yorumlama gücü, telaffuzun doğru olması, jestlerin ve mimiklerin yerinde kullanılması, sesin açık, net, anlaşılır ve uygun hızda olması, vurgu ve tonlamaya dikkat edilerek okunması gibi ölçütleri göz önünde bulundurularak değerlendirmelerini yapacak. Seçici kurulun değerlendirmeleri kesin olup yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Nisan ayında başlayıp ve temmuz ayında sona erecek etkinlik kapsamındaki başarılı yorumlar İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün sosyal medya hesaplarından paylaşılacak. Başarılı öğretmenlerimize sürpriz hediyeler verilecek ve tanınan bir şairimizin de katılımı ile şiir dinleti programları düzenlenecek. 

Programlar salgın seyrine göre İstanbul'un tarihî ve kültürel mekânlarıyla öğretmenevlerinde tedbirlere uyularak sınırlı bir katılımla gerçekleştirilecek. 

Tanıma formunu linkten indirebilirsiniz.

https://drive.google.com/file/d/1dDpNBY6UuXDLPQ0iN8IxXOakktAI4tWP/view?usp=sharing

 

YORUM YAP