Sevim Avni Çoğal İlkokulu’ndan Kütüphaneler Haftası etkinliği

Sevim Avni Çoğal İlkokulu’ndan Kütüphaneler Haftası etkinliği

14.04.2021 09:45:55

Sevim Avni Çoğal İlkokulu 3/G sınıfı öğrencileri, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi'ne internet üzerinden canlı bağlanarak Yazma Eser Uzmanı Nalan Kutsal'dan kütüphane, kitaplar ve kitap okuma alışkanlığı konusunda bilgi aldılar.

İstanbul'u Okuyorum Projesi kapsamında Kütüphaneler Haftası'nda okulumuz 3-G sınıfı öğrencileri İstanbul Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi'ne internet üzerinden canlı bağlanarak Yazma Eser Uzmanı Nalan Kutsal'dan kütüphane, kitaplar ve kitap okuma alışkanlığı konusunda bilgiler aldılar.

Edebiyatçı, çevirmen ve Yazma Eser Uzmanı Nalan Kutsal kütüphanede hangi tür kitapların kullanıldığını, el yazması ve çoğunluğu koleksiyon parçası olan eserlerin ne şekilde korunup kütüphanede halkın paylaşımına açıldığı hakkında bilgi verdi ve öğrencilere çeşitli örnekler gösterdi. Öğrenciler, nadide el yazması eserleri büyük bir dikkatle incelediler.

İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan ve aynı alanda doktora çalışmasını sürdüren Nalan Kutsal, kendi çocukluğundaki okuma serüvenini ve kitap okuma tutkusunun kendi yaşamı ve eğitim hayatındaki başarısını nasıl olumlu olduğunu anlattı. Öğrencilere boş zamanlarını çok iyi değerlendirmeleri konusunda öğütler veren Kutsal, kitapların çocuklar için en iyi arkadaş ve hayal güçlerini, düşünce yapılarını geliştiren önemli bir etken olduğunu, kitap okuyam öğrencilerin başarılarının daha yüksek olduğunu söyledi.

Öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları da yanıtlayan Kutsal, İstanbul'u en iyi anlatan edebiyatçılar arasında Evliya Çelebi, Orhan Veli Kanık, Yahya Beyatlı gibi şair ve yazarların bulunduğunu söyleyerek öğrencilere çeşitli kitap önerilerinde bulundu.

Nalan Kutsal'ın konuk olduğu canlı derse veliler de katılarak, bu dersin çok faydalı olduğunu belirtip teşekkür ettiler.

Haber Merkezi

YORUM YAP