Selimpaşa İMKB MTAL Proje-Protokol Okulu oldu

Selimpaşa İMKB MTAL Proje-Protokol Okulu oldu

4.10.2019 10:30:15

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MEB ve Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Proje- Protokol Okulu oldu.

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli personel yetiştirilmesini amaçlayan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 23.09.2019 tarihinde imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İşbirliği protokolü kapsamında proje - protokol okulu oldu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından 25.09.2018 tarihinde imzalanan protokol ile turizmde yaşanan nitelikli insan gücü sorununa çözümler üretmek amacıyla yeni ve güçlü bir sistem geliştirilecek, yabancı dili konuşabilen, alanında üst düzey bilgi ve becerilere sahip, müşteri memnuniyeti odaklı çalışabilen nitelikli elemanlar ile turizm sektörünün ihtiyacı karşılanacak.
Bu protokole bağlı olarak ülkemizde lider konumundaki sayılı otellerle yapılan alt protokoller ile öğrencilerin sektörde gerçek üretim ortamlarında beceri eğitimlerini gerçekleştirebilmeleri, en az iki yabancı dil konuşarak mezun olmaları, okurken burs almaları, mezun olduktan sonra istihdam edilmeleri ve öğretmenlerimizin yeterliliklerini artırabilmeleri sağlanacak.
Protokol kapsamında ilk olarak 10. ve 11. sınıf öğrencileri işletmelerde mesleki eğitim/staj uygulamaları sırasında protokol imzalanan Antalya'daki otellerde çalışacak olup, kış dönemi de okurken burs verilecektir. Mezun olan öğrenciler ise oteller tarafından istihdam edileceklerdir. Eğitimini tamamlayan öğrenciler, üniversite sınavında, alanında üniversite kazanmaları halinde yüksek eğitimi bitinceye kadar burs imkânı devam edecek.

ÜÇ YABANCI DİL EĞİTİMİ
2019-2020 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenciler, 9.sınıfta 20 saat İngilizce dil eğitimi, 10.sınıfta Rusça dil eğitimi, 11.sınıfta ise bölge özelliğine göre her hangi bir 3. Yabancı dil (Çince, Arapça, Almanca, Fransızca vb.) eğitimi alacaklardır. Öğrencilere işletmelerde mesleki eğitim/staj uygulamasını yapacakları eşleştikleri otellerde 3 yıldızlı otel seviyesindeki personel lojmanlarında 3 -4 kişilik odalarda konaklayacaklar, öğrencilerin bulundukları illerden otele kadar olan ulaşım masrafları da oteller tarafından karşılanacak.
Öğrencilerin staj ve beceri eğitimlerini; dünya sıralamasında en iyiler arasında yer alan otellerde ve gerçek üretim ortamlarında yapmaları sağlanacak. Ayrıca, okul eğitici ve yöneticilerinin işbaşı eğitimleri gerçekleştirilecek, öğrencilere burs verilecektir. Bu okullardan mezun olan öğrencilerin %100 istihdamı hedeflenmektedir.
Turizmi sektör olarak kabul ettirmek üzere eğitimi lise çağında başlatan bu protokolle,
Çocuklar lise çağından itibaren para kazanmaya başlayacak, emeklerinin karşılığını daha lise
Çağından itibaren alacaklardır. Protokolle ülke olarak kendi insan kaynaklarımızla kendi yıldızlarımız yaratılacak. Geleceğin yöneticileri ve genel müdürleri turizm meslek lisesi mezunlarından olması hedeflenmekte.
Haber Merkezi

YORUM YAP