Sarten, teknisyen gençler yetiştiriyor

Sarten, teknisyen gençler yetiştiriyor

1.10.2018 14:38:03

Sarten Ambalaj, 2014 yılında Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurduğu Makine Teknolojileri Alanı'ndan sonra Cuma günü açılış töreni yapılan Matbaa Teknoloji Alanıyla da teknisyen gençler yetiştirmeye devam ediyor. 

Türkiye'nin lider ambalaj üreticisi Sarten Ambalaj, sosyal sorumluluk projesi kapsamında destek verdiği Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 2014 yılında kurduğu Makine Teknolojileri Alanı'ndan sonra bu yıl da Matbaa Teknoloji Alanı'nı kazandırarak öğrencilerin hizmetine sundu.
Sarten, proje kapsamında dünyada en önemli meslekler arasında gösterilen Matbaa Teknisyenliği için gençlerin gelişimine katkıda bulunacak.
28 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen Matbaa Teknoloji Alanı'nın açılış törenine Silivri Kaymakamı Ali Partal, AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Eski dönem CHP Milletvekilimiz Sıdıka Sarıbekir, eski dönem Belediye Başkanımız Hüseyin Turan, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serberstlik Müdürü Vedat Zencir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erdal Aslan ve Alpay Yavuz, okul yöneticileri, Silivri Sanayici ve İş Adamları Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş ve üyeler, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Polis Derneği Başkanı Seyfi Atun, Odak Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı katılan davetliler arasındaydı.
Sarten ailesinden Kurucu Yusuf Sarıbekir, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sarıbekir ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeren Sarıbekir Güzelbahar katıldı.
Tören, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşu'nda bulunarak, akabinde İstiklal Marşımız okunarak başladı.

KALAY, SARTEN'E TEŞEKKÜR ETTİ
Açılış konuşması Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Musa Kalay tarafından yapıldı. Kalay, konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Sarten Ambalaj Sanayi Onursal Başkanı Yusuf Sarıbekir tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında okulumuza kazandırılan Matbaa Teknolojisi Atölyesi'nin açılış törenine katılımlarınızdan dolayı şahsım, öğretmen arkadaşlarım, okul personelim ve öğrencilerim adına hepinize teşekkür ediyor, okulumuza hoş geldiniz diyorum.
5 Eylül 2013 yılında Silivri'nin en çok ihtiyaç duyduğu Makine Teknolojisi Atölyesi'ne ilk kazmayı vurduk. Bir yıl gibi kısa sürede bina, makine ve laboratuvarlar tamamlandı. 2014 Yılının Eylül ayında eğitim ve öğretime başladık. Atölyenin açılış gününde Yusuf ağabeyimizden Silivri-Çatalca-Çorlu-Büyük Çekmece bölgesinde olmayan ama ihtiyaç duyulan Matbaa Teknolojisi Atölyesini istedik. Bugün bu atölyenin açılışını yapıyoruz. Her iki atölyeyi de hem binasını yaptı, hem de donattı.
Makine Teknolojisi Alanı'nda A.T.P bir sınıf açtık. Her yıl bu alana 55-60 öğrenci ile başlıyoruz. İki yılda 59 öğrenci mezun ettik. Piyasanın ihtiyacını karşılayamıyoruz.
Protokol yaptık. 11. Sınıf öğrencilerimiz Sarten'de uygulamalı eğitim yapıyor. Bütün masrafları Sarten karşılıyor. Bakım ve onarımları yapıyor. Matbaa Atölyesi için Yusuf Sarıbekir'e, Zeki Sarıbekir ve Sarten çalışanlarına, okulum, öğretmenlerim ve öğrencilerim adına teşekkür ederim.

MODERN ATÖLYELER, MESLEK LİSELERİ ALGISINI DA DEĞİŞTİRECEKTİR
Buna benzer modern atölyelerin yapılması Meslek Liselerine olan algıları da değiştirecektir. Bu günkü algı “düşük başarılı öğrenciler”, “düşük kalitede eğitim”, “düşük statülü işler”, “üniversite yolu kapalı” imajını içermektedir. Bu imaj değiştirilmelidir. Üniversite yolu tıkalı bir okula aileler çocuklarını göndermek istememektedir. Bu da okullarda başarısı düşük öğrencilerin yoğunlaşmasına neden olmaktadır. Başarılı öğrencilerin meslek liselerine girmesi, bu okullarda eğitim seviyesinin yükselmesine katkı sağlayacaktır.
Meslek Lisesi memleket meselesi sloganını bir temenni olmaktan çıkarıp, ivedilikle somut adımlar atılmalıdır. Mesleki eğitime akademik başarısı yüksek öğrencileri yönlendirmek için çaba gösterilmelidir. Nasıl cerrahların el becerisi yanında akademik bilgileri olması gerekiyorsa, bir teknik personelin de sadece el becerisi yeterli olmamaktadır.

“TÜM PAYDAŞLARA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞMEKTE”
Ortaöğretim kurumlarının tanıtım ve yönlendirme faaliyetlerinde daha gerçekçi olmaları gerekmektedir. Genellikle akademik başarısı düşük, devam ve disiplin sorunu yaşayan öğrencilerin meslek liselerine yönlendirilmesi yapılmaktadır. Bu durumda Mesleki ve Teknik eğitimde nitelik sorununu ortaya çıkarmaktadır. Kısacası toplumun Meslek Lisesi algısının değiştirilmesi gerekmektedir. Burada hepimize bütün paydaşlara önemli görevler düşmektedir.
Mesleki eğitim kurumları dinamik bir yapıya kavuşturulmalı ve bu konuda yapısal değişimler yapılmadır. Mesleki eğitim veren kurumların bina, atölye ve laboratuvarlardaki araç-gereçler-eğitimcilerin eğitimi-müfredat konularında güncellenmesi gerekmektedir.

“BİZLER SİZLER İÇİN VARIZ”
Saygıdeğer iş adamlarımız, işverenlerimiz bizler sizler için varız. Bizim görevimiz sizlere nitelikli kalifiye elemanlar yetiştirmektir. Sizlerden istediğimiz bizlere destek olun. İstenince olabileceğinin en büyük kanıtı burada gördüğünüz atölyeler. Bunların sayısını çoğaltabiliriz. Bu sayede algıları da değiştirebiliriz.

EMEĞİ GEÇENLERLERE TEŞEKKÜR
Atölyemizin yapımında emeği geçen; Sarten Onursan Başkanı Yusuf Sarıbekir, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sarıbekir, Belediye Başkanımız Özcan Işıklar, Silivri SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, Kompasan Ofis Aksamları Yönetim Kurulu Başkanı Toros Şuşanyan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay'a, idareci ve öğretmen arkadaşlarıma, okul personelime ve öğrencilerime, gece gündüz demeden, atölyenin yapımında canla başla çalışan değerli Sarten çalışanlarına, emeği geçen herkese, eğitime yaptıkları değerli katkıları için teşekkür eder saygılarımı sunarım.”

AY: EĞİTİME YAPILAN KATKILARI ÇOK ÖNEMSİYOR VE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, ilçemize yapılan eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi. Eğitime yapılan tüm katkıları çok önemsediklerini belirten Ay, Silivri'nin bu açıdan çok şanslı olduğunu dile getirerek hayırseverlere teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü, Matbaa Teknolojileri Atölyesi'nin öğrenci, öğretmen ve okula hayırlı uğurlu olmasını diledi.

SARIBEKİR: MATBAA TEKNİSYENLERİ DÜNYADA ARANAN SEÇİLMİŞ BİREYLERDİR
Matbaa teknoloji alanının açılış konuşmasını gerçekleştiren Sarten Ambalaj CEO'su Zeki Sarıbekir, matbaacılığın, çağımızın önder mesleklerinin en başında geldiğini belirterek, "Matbaa teknisyenleri bütün dünyada aranan seçilmiş bireylerdir. Bu önemli meslek mensupları, yüksek gelir getiren bir işin sahibi olmakla beraber, kişiye çevresinde haklı bir gurur ve farkındalık yaratır" dedi.
Matbaa atölyesinin Sarten'in mensup olduğu matbaa deneyimi ve yüksek teknoloji birikimi ile destekleneceğine vurgu yapan Sarıbekir, çocukların, meslektaşları arasında en mükemmel seviyede mezun olmaları için üstün gayret gösterileceğini kaydetti. Kompasan firmasının matbaa bölümüne iskemlelerini, Toyoink firmasının matbaa ön hazırlık makinelerini, Huber firmasının iki renkli ryobi matbaa makinesini vererek katkıda bulunduklarına vurgu yapan Sarıbekir, sektörün birleştirici yönüne de dikkat çekti. Sarıbekir, bu önemli sosyal sorumluluk projesine destek veren herkese teşekkür etti.

450 METREKARELİK ALAN ÜZERİNE KURULDU
Matbaa bölümü, 450 metrekarelik alan üzerine kurulu, güvenli inşaat tekniği ile yapıldı. Bilgisayarlarla donatılan iki tasarım sınıfına sahip olan matbaa teknoloji alanı, metal ve kağıt üzerine offset baskı tekniği ile baskı yapabilecek makine ve eklerinden oluşuyor. Alan, yüksek teknoloji ile çağdaş matbaa eğitimi verecek. Dersliklerin her birinde 15 adet olmak üzere, toplam 30 adet bilgisayar var. Şu ana kadar 5 kız ve 20 erkek öğrenci olmak üzere toplam 25 kişinin kayıt yaptırdığı matbaa atölyesinde; masalar, raflar, eğitici ve öğretici stantlar, iş güvenliği uyarıcı levhalar, yangın söndürme tüpleri, mürekkep ve kâğıt gibi tüm matbaa malzemeleri mevcut.

IŞIKLAR: ÇOK GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri çok özel bir ilçe olduğunu ve 600'e yakın sanayi kuruluşuna sahip olduğunu fakat kalifiye eleman sıkıntısının büyüklüğünden söz etti. Meslek Liselerine olan yanlış algıya da değinen Işıklar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aslında dünyayı değiştiren büyük buluşların sahipleri Bill Gates üniversite mezunu değildi. Michael Jobson üniversiteyi birinci sınıfta bırakmış. Üniversite okumamışlar ama çığır açan buluşların sahibiler. Lise mezunu dehalar var. Bilimi işlevsel hale getirmediğimizde, pratiğe dökülmediğinde maalesef uygulanır hale getirilemiyor. Verimli Trakya topraklarımızın sanayimizle ne kadar uyumlu olduğunun farkına vardık. Çevreyle sürdürülebilir bir sanayi anlayışının Silivri'de yer ettiğini, özellikle kent ve kent çevresi tarımıyla beraber uyum içinde, Türkiye'de ilk defa açılmış Tarım Lisesiyle, kuracağımız Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesiyle çok daha ileriye taşıyacağımız Tarımsal Endüstri Bölgesi olmaya adayız. Bütün Trakya topraklarında tarım arsaları oluşturacağız. Ambalajın da yer alacağı muhteşem bir beraberlik içinde hayata dönüşebilecek yeni 5.0 sanayileşmesinin ip uçlarını burada göreceğiz. Sarten'in böyle bir adımı atacağını düşünerek bugün heyecanını duydum. Umarım yapacakları üretimle bu heyecanı sokağa da yansıtacaklar. Çok güzel bir başlangıç. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

KAYNARCA: EĞİTİM ALIRKEN, ÜRETİMLE TANIŞTIRMAK ÇOK ÖNEMLİ
Işıklar'dan sonra AK Parti bölgemiz Milletvekili Tülay Kaynarca bir konuşma yaptı. Kaynarca, “Ben Meslek Lisesi mezunuyum. Edirne'de okudum. Özellikle 90'lı yıllarda alınan kararlardan sonra sanayiciler ara eleman bulamaz hale geldi.
Belki o kararlar farklı nedenlerle alınmış ama meslek liselerin özellikle iş dünyasındaki önemi o dönemde kayboldu. Artık tıpkı Avrupa'da olduğu gibi dünyada da gelişmeleri var ve o ivmeyi Türkiye de yakalayacak. Geçen hafta oğlumla beraber TEKNOFEST'teydik. İnanılmaz mutlu olduk. Küçücük evlatların, uzay teknolojisi, bilgi, sanayi ve bu dünyayla tanışması heyecan vericiydi. Olağanüstü'lerle uğraşmaktan çok önemli bir ivmeyi kaçırmamak lazım. Çok değerli bir başlangıç olacağına yürekten inanıyorum.
Türkiye'mizin en büyük zenginliği olan gençlerimizi eğitim alırken, üretimle tanıştırmak çok önemli. Daha eğitim aşamasında hayallerini en zirvede tutmak çok değerli. Meslek Liselerin oranı Avrupa'da yüzde 70'lerde. Türkiye'de tam tersiydi, şimdi yavaş yavaş o düzeye geliyor, çünkü bu çok önemli bir farkındalık. Bu anlamda atılan tohumlar yeşerecek ve çok daha iyi ivmeler kazanılacak.
Saygıdeğer iş adamımız Yusuf Sarıbekir'e, burada bulunan tüm değerli iş adamlarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Açılışımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

PARTAL: SİLİVRİ'DE ÇOK GÜZEL BİR İŞBİRLİĞİ VAR
İlçe Kaymakamımız Ali Partal, mesleki eğitimin önemine şu sözlerle değindi: “Meslek Lisesi-Memleket Meselesidir. Gerçekten de çok önemli. Bize de çok büyük görevler düşünüyor. Oluşan beklentiler nedeniyle çeşitli yönlendirmeler yapılıyor. Meslek Liselerine yönlendirme yok. Durum böyle olunca da ortaya ‘işsizler ordusu' çıkıyor. Bilgi çoğunlukla sadece teoride kalmış oluyor. Gelişmiş ülkelere baktığımızda, gençlerin teknik eğitim aldığını görebiliyoruz. OSB'lerin içinde Meslek Liselerin açılması için devlet müthiş destek veriyor. Bakanlığımız birçok düzenleme yapıyor. Bakanlık yetmiyor, sanayicilerimizin işbirliğine ihtiyacımız var. Silivri'de çok güzel bir işbirliği var. SİAD Başkanımız Hakan Kocabaş'a çok teşekkür ediyorum. Özellikle Meslek Liselerimizdeki staj programları olsun, iş birliği konularında olsun SİAD Başkanımız ve iş adamlarımız bize destek veriyor. Teori ve uygulamanın buluşturulduğu atölyelerimiz inşallah hizmete girecek. Sarten Ambalaj ve Sarıbekir ailesine teşekkür ediyorum.

“HEDEFLERİMİZE ANCAK EĞİTİMLE ULAŞABİLİRİZ”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bize çağdaş uygarlık yolunu hedef olarak gösterdi. Yine hedeflerimiz var. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı 2023, 2053, 2071 gibi hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşmak için tek vazgeçilmezimiz eğitimdir. Genç neslimiz ancak eğitimle başarılı olabilir. Başarılı olmak istiyorsak eğitime önem vermemiz gerekiyor. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
Konuşmaların ardından konuklar, Makine Teknolojisi Alanı'nı gezdi, ardından Matbaa Teknolojisi Alanı'nın açılışı yapıldı. Misafirler, alandaki bölümleri ziyaret ederek, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Silivri'den...
Sonraki » MHP’den vatandaşa aşure ikramı

YORUM YAP