Salı günü YIKILIYOR

Salı günü YIKILIYOR

14.03.2020 12:46:36

2010 yılından bu yana Çarşıda atıl durumda bekleyen eski Silivri Emniyet binasının yıkımı Salı günü gerçekleştiriliyor.

Silivri'nin sembol yapılarından biri daha tarihe karışıyor. Eski Emniyet binası yıllar sonra yıkılıyor.

10 YILDIR ATIL DURUMDA BEKLİYORDU

2003 yılında New Center binasının inşaatı esnasında zarar gören yapılardan biri olan eski Silivri Emniyet Binası, bu şekli ile 7 yıl hizmet verdikten sonra 2010 yılı Eylül ayında boşaltıldı. Yaklaşık olarak 10 yıldır atıl durumda bekleyen binanın yıkımı önündeki engeller tek tek ortadan kaldırılarak, işleminin 17 Mart 2020 Salı günü gerçekleştirileceği öğrenildi.

YERİNE KATLI OTOPARK YAPMA DÜŞÜNCESİ

Başkan Volkan Yılmaz, yıkım işlemi için tüm hazırlıkların yapıldığını ifade ederken, yerin katlı otopark olarak değerlendirilmesi ile ilgili girişimler başlattıklarını belirtti.

YENİ BİNADA HEDEF AĞUSTOS AYI

İçişleri Bakanlığınca yapılacak Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binaları için gerekli olan yapı izni Silivri Belediyesi tarafından verildi. Cumhuriyet Mahallesi Meclis Sokak 99 Ada 4 Parselde bulunan maliye hazinesine ait araziye yapılacak emniyet müdürlüğü binasının ruhsatı 18 Eylül 2019 tarihi itibari ile Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz tarafından onaylandı.

İnşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ederken alanda Silivri Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Emniyet Müdürü Taner Ertürk geçtiğimiz haftalar incelemelerde bulundu. Silivri Emniyeti'nin yeni hizmet binasının Ağustos ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Sevginar SALİ

 

 

 

YORUM YAP