Sevginar Sali

Prenslerin takışması


Işıklar, Temmuz meclisinin ilk oturumuna da iştirak etmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın Ankara ve İstanbul’daki partili belediye başkanlarıyla yaptığı seçim sonrası değerlendirme ve Nevşehir/Hacı Bektaş İlçe Belediyesine destek toplantısına CHP Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı ile birlikte katılmak üzere şehir dışındaydı.
Bu defa prenslerini (özellikle Doruk Bulut’u ve de tabi Melih Yıldız’ı) burada bırakması iyi olmuş… Mecliste yer alan borçlanma ile ilgili gündem maddesine Karakaş’ın prensi, pardon Rıfat Kutlu itiraz etti. Çok net olmasa da bir itiraz niyeti olduğunu hissettirdi… "İyi bir şey için borçlanıyorsanız söyleyin destek verelim!” tarzında garip bir görüş attı ortaya. Sonra onu desteklemek için bir tomar kelime kullandı ama net bir itiraz cümlesi çıkmadı. Karakaş’ın gözü kara cesareti yok veliahdında! Siyaset de bu kadar nezaketi kaldırmıyor anladık! Astığı astık, kestiği kestik olacak demek ki muhalefetin de… Maddi sıkıntının varlık durumunda festival harcamalarını sorgulamaya yeltenen Kutlu o koduna da bir ileri iki geri modundaydı…
O kadar kendinden emin olmayan muhalefet Doruk Bulut’u söz almaya cesaretlendirmeye yetti… Festival harcamalarının belediyeden yapılmadığını ifade eden Bulut, muhalefeti mi rahatlatmak istedi kendi egosunu tatmin etmek mi, siz karar verin…
Bulut söz alır da Melih Yıldız, başkan vekilliğinin hakkını vermez mi? O da iktidarı çalışmamakla, yatırım ve hizmet yapmamakla eleştiren muhalefet sözcüsüne "Siz her halde hiç dışarı çıkmıyorsunuz. Silivri halkı daha üç ay önce yapılanlar konusunda kararını sandıkta ortaya koydu” dedi… Demese Işıklar’ın çok büyük hatırı kalırdı…
Ramazan rehaveti mi, gençlerin tecrübesizliği mi bilmiyorum; Işıklar olmayınca yavan geçiyor meclis orası kesin. Karşısında dişli bir rakip olmayınca Işıklar da gelse çok bir şey fark etmeyecek her halde; kendi çalıp, kendi oynamaktan sıkıldı ona da hak vermek lazım.
Asıl atraksiyonlar CHP’nin grup toplantılarında yaşanıyor ama onlar da canlı yayınlanmıyor ne yazık ki…
Tayyip Erdoğan gibi Işıklar da ikinci döneminde bence "İleri demokrasi” atılımını zorlamalı… CHP Grup toplantılarını kamuoyuna açarsa bize biraz eğlence çıkar… Ne olduğunu öğrenemediğimizden değil aslında… Işıklar, ileri demokrasiyi getirir getirmesine de bizler gazetecilik konusunda atılımda bulunabilecek miyiz o da bir mesele : )))
Şaka bir yana Melih Yıldız alıştı meclis başkanlığı koltuğuna… Işıklar eks kaza meclise katılmaya karar verse, Yıldız’ı kaldırabileceğiz inşallah koltuktan… Malum alışkanlık yapıyor bu tarz şeyler : )))

BAŞSAĞLIĞI
Silivri Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Ömer Sebahattin Çetin'in amcası Alaaddin Çetin dün sevenleri tarafından ebediyete uğurlandı. Cenazesi Samsun’da defnedildi. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

ALLAH RAHMET EYLESİN
Belediye Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanlarından Orhan Karakuş’un babası Mehmet Ali Karakuş da dün hayata veda etti. Merhuma Allah’tan Rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

YORUM YAP