Engin Akın

Pamuk eller cebe!

Ligin ilk yarısı tamamlanacak Silivrispor için Ankara deplasmanında. Acısıyla-tatlısıyla, doğrusuyla-yanlışıyla bir ilk yarının daha sonuna geliyoruz.

 

İlk yarı performansı açısından inişli-çıkışlı bir grafik çizdik. Son haftalarda yakaladığımız iyi performansı puan tablosuna yansıttık ve grubu 21 puanla 10.sırada tamamlıyoruz.

 

Bu bütçeyle daha iyisi olur muydu?

Çok daha iyi yerde mi olurduk?

Yoksa daha da kötü mü olurduk?

Bu ve bunun gibi sorular çoğaltılabilir ama grubun geneline baktığımızda bizden kat kat yüksek bütçeli takımların döküldüğünü ve takım olamadan sıkıntılarla karşılaştığı gözlendi.

 

Silivrispor bu krizi erken vakitte aştı ve düzene girdi ve takım olmayı başardı. Şimdi önümüzde tertemiz bir ikinci yarı var. Bunun için yatırımlar yapılacak beklentiler karşılanmaya çalışılacak.

 

Saha içindeki durumlar büyük ölçüde çözüme kavuştu. Saha dışı sıkıntılar kapı ardından tüm ilçeyi bekliyor.

 

Öyle ki bekleyen ödemelerle birlikte devre arası yapılması planlanan borçlanmalar da hazırda bekliyor.

 

En beklenen ve aciliyeti olan ödeme tüm takım oyuncularının maç başları ve bekletilen peşinatları. Bunlar küçümsenecek paralar da değil. İkinci yarı için takım üzerinde etkili olacak büyüklükte meblağlardır.

 

Sonra kamp masrafı olacak ki bir kampın maliyeti ortalama 130 bin TL o da en ucuz otelde en az maliyetli olanı, yoksa bu rakam aşağı inmez daha da yukarı çıkar, bu da taleplerle alakalıdır.

 

Devre arası masraflarına bir başka ek de transferler eklenecektir ki asıl bütçe bunun için lazım.

 

Her hâlükârda acil para lazım.

Yönetimin bu konuya çare bulması lazım.

Derde deva aranması lazım.

En önemlisi devre arası için en az 500 bin TL lazım.

Maç başları ödensin, kamp masrafları ödensin, peşinatlar ödensin, transferler yapılsın.

 

Şimdi devre arası transfer yapılmamalı diyenlerdenim ama bunu dillendirmiyorum. Takviyeden yana değilim. Bu takım ilk yarı 21 puan topladıysa ikinci yarıda buna yakın puan toplar ve ligde kalır. Takıma güvenim var. Lakin unutulmaması gereken bir şey var ki o da rakiplerin hemen hemen hepsinin takvilerini yaptığıdır.

 

Tüm grup aynı kadrolarla devam etse sıkıntı yok ama gelen duyumlar ve haberler rakiplerin hepsinin takviye yaptığıdır. Bizim de takviye yapmamız lazım. Kulübeyi zenginleştirmemiz şart.

 

Her şey için para lazım ama Silivrispor'a daha çok lazım. Laftan çok icraat yapılması lazım. Pamuk ellerin cebe girmesi lazım. Söz verenlerin verdikleri sözleri tutması ve ligin ikinci yarısına umutla bakabiliyor olmamız lazım.

YORUM YAP