Örnek Köy, Değirmenköy seçildi

Örnek Köy, Değirmenköy seçildi

20.03.2018 09:22:43

Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, hayvancılık ve bitkisel üretimi amaçlayan Örnek Köy Projesi için Silivri'nin Değirmenköy Mahallesini seçti. 

Silivri İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, “Örnek Köy Projesi”nin İstanbul il geneli kapsamında Silivri Değirmenköy'ün seçildiğini açıkladı. Kemal Benli'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle: “Bakanlığımız Hayvancılık ve Bitkisel Üretimin geliştirilmesi kapsamında ‘Örnek Köy Projesi' olarak İl genelinde Değirmenköy Mahallesi seçilmiştir. Bu amaçla 13 Mart 2018 tarihinde Değirmenköy (Fevzipaşa-İsmetpaşa) Mahallesi'nde bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Örnek Köy bilgilendirme Toplantısı'na İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Ahmet Yavuz Karaca, İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Sayın B.Alper Kocatürk, Tekirdağ Çorlu İlçesi Seymen Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Sayın Selma Çakır, Silivri Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Sayın İzzettin Esin, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sayın Metin Gürsu, Silivri Önder Çiftçi Derneği Başkanı Metin Oral, İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Özay Demir, Değirmenköylü çiftçiler ve projeye dahil olmak isteyen çiftçilerimiz yoğun bir katılım sağlamıştır.
Örnek Köy Projesi'ne Hayvansal ve Bitkisel Üretim yapan çiftçilerimiz dahil olacaktır. Proje toplu Hayvancılık ve Bitkisel Üretim alanlarının oluşturulması için büyük bir fırsat olarak görülmüştür. Projeye dâhil olmak isteyenlerin mevcut işletmelerinin yenilenmesini sağlamak. Yem ve diğer girdilerinin toptan alınmasını sağlamak. Proje ortakları İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, TARSİM, Tarım Kredi Kooperatifleri, Et ve Süt Kurumudur. Özellikle Tarım Kredi Kooperatifleri girdi maliyetlerini sağlamak ve üretilen ürünlerin ve hayvanların alımını yapacağı garanti edildiği, Örnek Köy Projesi'nin %70'i devlet desteği ve %30'u çiftçi katkısı ile karşılanacaktır. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi Süspansiyonlu Faiz ve %0 faizli kredi imkânlarını sunulacağı ve birlikte üretimin avantajlarının anlatıldığı çiftçi toplantısı karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak, başarılı bir proje olması dileği ile son bulmuştur. İl Müdürümüz ve beraberindeki heyet bölgede bulunan meraları gezerek yerinde incelemiş ve ıslah edilmesi için gerekli talimatları vermiştir.”

YORUM YAP