Engin Akın

Olağanüstü kongre şart!

Geçtiğimiz sezon ağızımın fazlasıyla yanmasıyla birlikte yaşadıklarımız unutulmaz. Bu sezon ise geçmiş sezonlardan az da olsa dersler çıkartarak çıkılan yolda mutlak zafer olmasa bile sonu güzel oldu diyebiliriz.

Bu sezon da bir takım hatalar yapıldı. Öz eleştiri hak ise yapılan hataları kabullenmek de hakkın içinde olmalı.

Evvela en büyük yanlış bana göre yönetici safındaydı. Başkanın arkasında kazılan kuyuları başkan nihayetinde gördü. Son haftalarda buna göre önlemler aldı da kulüp huzur buldu.

Yeni dönem yeni umutları saklıyor.

Akgün Duru'nun bir dönemi daha var. Bu dönemde daha temkinli hareket edip planlamasını ona göre yapmasında fayda var.

Akgün Başkanı sevin ya da sevmeyin bunu herkes tartışabilir. Siyasi görüşlerini, sportif atraksiyonlarını, ticari atılımlarını hemen her şeyini tartışın özeline girmeden bunda sıkıntı ve yanlış bir şey görmüyorum. Lakin Akgün Duru'nun Silivrililiğini ve Silivrispor sevgisini tartışmanız büyük hata olur.

Akgün Başkanın kulübe siyaset sokmama adına ne kadar çaba harcadığını iyi biliyorum. Hatta her dönem birçok partinin gündeminde olup hepsini geri çevirdiğini de biliyorum.

Silivrispor'un sağlığını ne denli bozduğunu da biliyorum. Sağlık sorunları nedeni ile yaşadıkları ve ona yaşatılanları da biliyorum. Ciddi sağlık sorunları ile baş etmeye çalışan bir isimdir ve Silivri için Silivrispor için yıprattı kendini.

Adamın her lafından ikisi Silivri ile ilgili.

Sportif hataları vardır.

Bir üst ligden bir alt lige düştüğümüz de doğrudur.

Bu sezon son haftaya kadar bir heyecan fırtınası içinde yaşadığımız da doğrudur.

Belki yeni sezon daha farklı ve güzel olacaktır. Bunu bilemeyiz. Her geçen seneden ders alan bir yönetimin bu sezon yoğurdu üfleyerek yiyeceğinden eminim.

Yıllardır Silivri ve Silivrispor ile ilgili yazılar kaleme alıyorum. Çeşitli yollar gösteriyorum, kimsenin görmediğini göstermeye çalışıyorum. Fikrimdir beni bağlar ama bir kongre şarttır.

Huzurumuzun devam etmesi için kongre yapılması şarttır. Sportif başarıların gelebilmesi için şarttır kongre.

Akgün Başkan ile bir görüşmem olmadı hala. Fikrini bilmiyorum. Devam eder mi etmez mi onu da bilmiyorum. Lakin devam etme kararı aldıysa kendi içinde mutlaka olağan üstü kongreye gidip yönetimini yenilemelidir.

Yenilenen yönetimi ile birlikte yapacağı yatırımlar daha huzurlu olacaktır. Artık huzurumuz olsun. Mutluluğumuz daim olsun. Son ana kadar kaldık mı düştük mü hesapları içinde olmayalım.

Yanlışa sürükleyen inadına yanlış yapma gayreti içinde olanları eleme huzura adım atmak gibi olacaktır.

Eski sporcuların varlığı ile geldiğimiz durum da ortadadır. Ne kadar eski futbolcu varsa elini ilçe sporundan çekmelidir. Artık günümüz futbolu ve yöneticiliği 1980'li yıllarda olduğu gibi olmuyor.

Yine şahsi düşüncemdir ki Akgün Duru devam etmeli ama bu yönetimle değil. Kesinlikle olağan üstü kongreye giderek kendi vizyonuna uygun genç dinamik ve tutkulu genç beyinlerle yola devam etmeli. Eskiye rağbet olsaydı bitpazarına nur yağardı derler aynen öyle.

Yeni bir yönetim olmalı.

Belediyenin kesinlikle desteğinin hissedildiği bir yönetim.

Eskilerle değil genç beyinlerle, başarıya aç, geleceği parlak beyinler. Ve kesinlikle kongrede şart.

Yenilensin umutlar, hayaller ve beklentiler.

Kadro yenilenmeli, Silivrispor kendini yenilemeli.

Yeniledi kendini futbol, temizlendi. Biz hala eskilerde medet umuyor ve beklenti içinde oluyoruz ya asıl üzüntü veren bu değil de nedir?

YORUM YAP