Nurullah Baldöktü’den yeni müjde

Nurullah Baldöktü’den yeni müjde

18.05.2016 12:07:30

Silivri'ye üç eğitim kurumu; Nurullah Baldöktü İlkokulu, Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şerife Baldöktü Anaokulunu kazandırmakla kalmayıp eğitime desteklerini yıllardan beri sürdüren hayırsever Şerife & Nurullah Baldöktü ailesinden yeni bir müjde var.
Haberine gazetemizde de yer verdiğimiz gibi hayırsever Şerife & Nurullah Baldöktü ailesi, geçen hafta Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyarette bulundu. İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin'le kahvaltıda bir araya gelen Baldöktü ailesi, ilçe birincisi olan Voleybol Takımını da ödüllendirmişti.
Fiziki yapısının yetersizliği nedeniyle öğrenci talebini karşılamakta zorlanan ve yaklaşık bin beş yüz öğrenciyi geriye çevirmek zorunda kalan okulun bu sorununu çözmek isteyen Nurullah Baldöktü ziyaret sırasında ek bina kazandırma isteğini de paylaştı.
Geçtiğimiz yıllarda Şerife Baldöktü Anaokuluna torunları Alper-Serkan Baldöktü ismini verdiği gösteri salonu, Şerife Baldöktü Kız Meslek Lisesine yine torunları Cem-İpek Akşehirlioğlu adına iki iş atölyesi, Nurullah Baldöktü İlkokuluna 8 ek derslik yapan iş adamı Nurullah Baldöktü, lisenin fiziki yapısını genişletmek ve daha fazla sayıda öğrencinin burada öğrenim görmesini sağlamak adına 16 ek derslik yapma isteğini açıkladı. İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine Baldöktü soy ismi verilerek gönümüze kadar süren hayırseverliğin aileden geldiğini paylaşan Baldöktü, en son memleketi Kayseri'de Nuh Naci Yazgan Üniversitesine eşi Şerife Baldöktü'nün ismini verdiği, içinde çalışma ve dinlenme salonları da bulunan tam teşekküllü bir blok öğrenci yurdu kazandırdığından söz etti. Daha önce bu üniversitedeki kampüs alanına içinde spor salonu, futbol sahası, fitness salonu ve tenis kortunun bulunduğu bir spor kompleksi, süs havuzları ve öğrenci yurdu yaptıran hayırsever iş adamı kısa sürede önemli ilerlemeler kaydeden eğitim kurumunun gelişmesine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Silivri'deki okulları için de desteğini aynı şekilde sürdüreceğini dile getirdi.

BALDÖKTÜ'DEN LİSEYE 16 EK DERSLİK SÖZÜ
Baldöktü, Ağustos ayına kadar ödemelerinin planlandığını, bu aydan itibaren eğer devlet yapmazsa Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kendi arsası içine 16 ek derslik yapımına başlayacağını açıkladı. Okulu tercih etmek isteyen öğrencileri daha fazla mağdur etmek istemeyen Baldöktü'nün bu kararını İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay ve Okul Müdürü Sakine İzgi mutlulukla karşıladı. Duyarlılığı ve verdiği destek için kendisine teşekkür ettiler.
Renginar SALİ

YORUM YAP