Muhtar Akıncı: Bu tesisi bölgemizde istemiyoruz

Muhtar Akıncı: Bu tesisi bölgemizde istemiyoruz

3.01.2018 13:56:03

İSTAÇ tarafından Seymen'de yapılması planlanan Tehlikeli Atık Depolama Tesisi'ne tüm bölge sakinlerinin karşı olduğunu söyleyen Seymen Muhtarı Sıtkı Akıncı: “Tüm Seymenliler olarak ortak kararımızdır; biz burada tehlikeli atık tesisi istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Silivri Seymen Mahallesi Muhtarı Sıtkı Akıncı, İstanbul Çevre Yönetimi San.ve Tic.A.Ş. (İSTAÇ) tarafından Seymen'de yapılması planlanan “Atıktan Türetilmiş Yakıt Üretim Tesisi, Stabilizasyon Solidifikasyon Tesisi, Çamur Kurutma Tesisi, 1. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi Tehlikeli Atık Ara Depolama Alanı” projesine karşı olduklarını açıkladı.

“YAZIN KOKUDAN DURULMUYOR”

Seymen'de geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından evsel atıklar için bir bertaraf tesisi kurulduğunu dile getiren Muhtar Akıncı: “Bir rüzgar estiği zaman kokudan mahallemizde kokudan durulmuyor, özellikle yazın ciddi sorunlar yaşıyoruz. Zaten bir tesis var şimdi bir de tehlikeli atıkların depolanacağı bir tesis yapılacakmış. Kesinlikle karşıyız. Sadece bizim köyümüz değil, diğer köyler de istemeyecektir. Tarım yaptığımız topraklarımızın yanında böyle bir tesisin yapılmasına karşıyız. Tüm köy halkının görüşü de bu şekilde” dedi.

ÇED TOPLANTISI 9 OCAK'TA

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince, faaliyetle ilgili olarak halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla yapılacak Halkın Katılımı Toplantısı; 9 Ocak Salı Günü 11.00'de Seymen Mahallesi Köy Kahvehanesi'nde gerçekleşecek.

YORUM YAP