“Mücadelemiz; hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletin olana dek sürecektir”

“Mücadelemiz; hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletin olana dek sürecektir”

9.09.2021 12:08:23

CHP'nin 98. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Çelenk Töreni'nde konuşma yapan İlçe Başkanı Berker Esen, ““Mücadelemiz, hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletin olana dek sürecektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığı, partisinin 98. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve partilerinin kuruluş kahramanlarına şükranlarını sunmak üzere parti çelenklerini Atatürk Anıtı'na sundu.

CHP İlçe Başkanı Berker Esen, İBB ve Belediye Meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, geçmiş dönem Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve partililer 9 Eylül 2021 tarihinde düzenlenen törende yerini aldı.

Partinin çelengi CHP İlçe Başkanı Berker Esen tarafından Atatürk Anıtı'na sunuldu. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız okundu.

ESEN: MÜCADELEMİZ, HÂKİMİYET KAYITSIZ, ŞARTSIZ MİLLETİN OLANA DEK SÜRECEKTİR

CHP İlçe Başkanı Berker Esen, törende yaptığı konuşmada günün anlam ve önemine şu sözlerle değindi: “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleri ile ikinci yüzyıla çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizi onun işaret ettiği muasır medeniyeler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza atamızın manevi huzurunda bir kez daha söz veriyorum. Mücadelemiz, hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletin olana dek sürecektir.

Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım, temellerini 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923'te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugünkü mirasçıları olarak manevi huzurunuzdayız.

“YEGÂNE AMACIMIZ CUMHURİYETİMİZİ DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRARAK HİÇBİR ÇOCUĞUN YATAĞA AÇ GİRMEYECEĞİ BİR TÜRKİYE'Yİ İNŞA ETMEKTİR”

Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayı Milliye'nin işgal orduları karşısındaki azmini, 98'nci kuruluş yıl dönümümüzde yüreğimizde taşıyoruz. Yegâne amacımız sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye'yi inşa etmektir.

Kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Parti'mizin 98 yılında kimsesizlerin kimsesi cumhuriyetimizi çok yakında gelecek olan iktidarımızda demokrasi ile taçlandıracağımıza inancımız tam.

Bu duygu ve düşüncelerle, mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi'nin mimarları olan Kurucu Genel Başkanımız ve Ebedi Başkomutanımız Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarına, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

ESEN DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Konuşmanın ardından genç parti üyeleri yaş almış büyüklerine çiçek sunularak onurlandırıldılar. Partinin en genç üyesine de büyükleri tarafından Türk Bayrağı hediye edildi. Parti büyüklerinin elini öpen İlçe Başkanı Berker Esen, duygusal anlar yaşadı.

Renginar SALİ

YORUM YAP