Mehmet Yönet’ten siyasi nezaket dersi

Mehmet Yönet’ten siyasi nezaket dersi

8.09.2021 12:31:19

Silivri Belediye Meclisinde gündem dışı söz alan CHP'li Mehmet Yönet, Tarım Lisesi mezuniyet törenine ilçemizin geçmiş dönem ve şu anki belediye başkanlarının birlikte katılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti paylaşırken, “Ülkemizde yeterince ‘şahin' var bu dönem ‘güvercinlere' ihtiyacımız daha çok” şeklinde konuştu ve siyasetin güven kazanması örneğinde muhalif oldukları partinin meclis üyesi üzerinden etik bir örnekleme yaparak fark yarattı.

Silivri Belediyesi'nin Pazartesi günü toplanan Eylül Meclisi birinci oturumunda gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Mehmet Yönet önemli mesajlar verdi.

Geçen dönemin en önemli projelerinden biri olan Silivri Belediyesi Tarım Lisesi mezuniyet töreninde geçmiş dönem Belediye Başkanımız Özcan Işıklar ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın birlikte katılmasının ne kadar önemli olduğunu ifade eden Yönet, “Gümüşyaka Tarım Lisemiz ilk mezunlarını verdi, 48 pırıl pırıl kardeşimiz oradan mezun oldu. Mezun olan kardeşlerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar dilerim. Cenabı Allah yollarını açık eylesin. Gelecekte ülkemize çok anlamlı katkılar sunacaklarına inanıyorum.

Tarım lisemizin kurulmasında emeği büyük olan geçmiş dönem Belediye Başkanımız Özcan Işıklar ve o dönem görev yapan kıymetli meclis üyelerine teşekkür ederiz. Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a da teşekkür ederiz bu mezuniyete geçmiş dönem belediye başkanı ile birlikte katılmasından dolayı. Ülkemizde yeterince şahinler var bu dönem güvercinlere ihtiyacımız daha çok. Bu yüzden o programa geçmiş dönem belediye başkanı ile katılmanız çok anlamlıydı benim için” dedi.

“KÖTÜ ‘OTLARDAN' DOLAYI ‘ORMANI' YAKMAMAK GEREK”

“Aslında küçük de bir örnek vermek istiyorum ama siyasi bir münazara olarak değil, siyaset üstü algılayın lütfen” diyen Yönet, siyasi etik üzerine bir de değerlendirmede şöyle bulundu: “Her ormanda işe yaramaz otlar olabilir. O otlardan dolayı ormanı yakmamak, ağaçlardan dolayı da korumamız lazım. Ormanı siyasi parti olarak algılayın. Kötü örnek ve iyi örnek; kötü örnek Ticaret bakanımız, Cumhurbaşkanımız gereğini yaptı.

YÖNET'TEN SİYASİ NEZAKET ÖRNEĞİ

Kenan (Değdaş-AK Parti Meclis Üyesi) kardeşimizden abilik hakkımı kullanarak iyi örnek vereceğim. Geçtiğimiz dönemlerde Denetim Komisyonunda birlikte bulunduk. Komisyonda görev yapan tüm meclis üyesi ve bürokrat arkadaşlara teşekkür ediyorum çok titiz bir çalışma yaptık. Komisyonda birlikte görev alırken Kenan Kardeşimiz dedi ki “Mehmet Abi ben meclis üyesi olduktan sonra hiçbir resmi daireye satış yapmadım, fatura kesmedim…” Bu hassasiyetine huzurunuzda teşekkür ediyorum.

“SİYASET YENİDEN GÜVEN KAZANMALI”

Biz siyasilere güven maalesef ki çok azaldı. Tekrar kazanmak da elimizde.”

Yönet sözlerini İstiklal Marşımızın “Hakkıdır Hakk'a Tapan Milletimin İstiklal…” mısraları ile tamamladı.

YILMAZ: SİLİVRİ'YE HİZMET EDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Yılmaz, “Tarım kenti Silivri vurgusunu ısrarla yapıyoruz. İBB'de de tarım konusunda hak ettiği şekilde ilçemiz Tarım Komisyonu Başkanımız Sami Barlas, Başkan Vekili Şenoğlu Türkyılmaz ve Melih Yıldız'ın üyeliğinde hak ettiği şekilde temsil ediliyor” derken, “Silivri'de görev yapan, hizmet eden herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sevginar SALİ

YORUM YAP