Engin Akın

Liste Savaşları Başlıyor

Bilenler bilir Silivri’de Haziran ayında ilk olarak Silivri Kulüpler Birliği’nin olağan kongresi ardından da Silivrispor’un olağan kongresi var. Buraya kadar her şey normal.
Şimdi kurulduğu günden beri hiçbir geçerli olaya imza atamayan Silivri Kulüpler Birliği’nin adayları arasında geçen isimler son derece düşündürücü ve bununla birlikte kirli pazarlıklarda gündemdedir. Hatırlayın bir kere bu birliği Turan Turan kurdu, Adnan Güneysu ile birlikte. O zamanlar fazlaca bir önemi olmayan kurum sonrasında İASKF seçimlerinde birden önem kazandı. Sonrasında ise bir rant kapısı oldu. Gerçi bütçesi olmayan bir kurumun rantı nasıl olur bilinmez amma…
Şimdi ise bir iki isim bu olağan kongrede aday olmayı düşünüyor. Bunlardan ilki Bora Balcıoğlu’dur. Tarafsız bir gözle bakıldığında en yakışanıdır. Fakat onda da bir takım sıkıntılar var. Bu zamana kadar hiçbir kulübe maddi destek verilmezken adı Kulüpler Birliği’nde anılmaya başlandığından beri tüm kulüpler kapısını aşındırıyor para diye. Ya Allah aşkına bu zamana kadar Selami Değirmenci döneminden beri hangi belediye başkanı kulüplere maddi yardım yapmış. Silivrispor hariç tabii ki.
Bir başka isim ise Serdar Teker!!!... Bu isimde birlik başkanlığı için gündemde. Fakat bu ismi ortaya atan ve pazarlık konusu yapan isim Yetkin Karakaş ve A. Refik Bek’tir. Şimdi ne olacak? Bu iki isim görevde oldukları süre zarfında Silivri’deki sportif faaliyetlere verdikleri ortadadır. Gerçi Yetkin Karakaş gerçek anlamda bir şeyler yapmaya çalıştıysa da düşünceleri ve yaptıkları havada kaldı yani yarım kaldı. Şimdi ise bana göre Bora Balcıoğlu ismini Kulüpler Birliği’nden çekmesi lazım gelir. Belediye kanadı bir kongre dönemi daha aradan çekilip Serdar Teker’i ve onu ortaya sunanların yapacaklarını izlemesi lazımdır. En azından Serdar Başkan Birliğin başına geldiğinde emlak işi yapıp da birliği şaibe altında bırakmaz…
Silivrispor’da ise kongre heyecanı başladı diyebilirim. Bir iki isim haricinde çalışma yapan yok. Mevcut Başkan Serdar Teker şuan kendini Silivri Kulüpler Birliği için hazırladığını az önce yazmıştım. Her ihtimale karşı Silivrispor’daki çalışmalarını yapıyor. Liste çalışması içinde olan bir başka isim ise şuan kulüpte Başkan Yardımcısı olan Mustafa Saral’dır. Bu isimde çok ciddi bir çalışma içinde olduğunu biliyorum. Hatta listesine katmak istediği isimlerle görüştüğü de bilinmekte ve dillendirilmektedir. Şimdilik Serdar Teker ve Mustafa Saral arasında geçecek gibi gözüken bir kongre sürecimiz olacak.
Her iki kongrede de siyasi çıkarlar ön planda tutulacak ve kaybeden yine ilçemin sporu olacaktır. Şu saate kadar Silivrispor’un mevcut yönetim kurulu iyi işlere imza attı. Yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalıştılar.
Akgün Silivrili’nin bıraktığı yerden Akgün Duru devam etmişti. Akgün Duru’dan sonra ise bir duraklama dönemine giren kulüp şu anki yönetim tarafından canlandı. Camia birleşti borçlar yapılandı. Bu saatten sonra taliplisi çok olur kulübün. Gerçi her zaman söylediğidir Serdar Teker’in her kongrede daha çok aday çıksın istiyordu. İstediği olacak gibi. Bekleyelim ve görelim.
Buraya kadar üstü kapalı geçtim. Olayın siyasi boyutunu bir sonraki yazımda ise siyasi açılımını yapıp gerekçelerini sunacağım sizlere.
Buradan Aydın Doğar’a sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Silivrispor U-15 takımının Bursa’daki Türkiye Finallerini takip ederek bizlere haber servisi yapması büyük bir özveri ve inceliktir. Tekrar kendisine teşekkür ederim. Saygılarımla…

YORUM YAP