Kutlu, Işıklar’ın samimiyetini sorguladı

Kutlu, Işıklar’ın samimiyetini sorguladı

12.12.2017 10:27:56

Aralık ayı meclisinin ilk oturumunda konuşturulmadığını söyleyerek ikinci birleşimde yeniden söz alan AK Parti Grup Sözcüsü ve Meclis Üyesi Rıfat Kutlu, “Tarım bölgesi denilen yer aslında geçmişte Hamoğlu'na 20 kat imar izni verilen bir yer” diyerek KİPTAŞ 3'e karşı çıkan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın samimiyetini sorguladı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile AK Parti Grup Sözcüsü ve Meclis Üyesi Rıfat Kutlu arasında KİPTAŞ'ın Silivri'de satın aldığı araziye 12 kat inşaat izni verilmesiyle başlayan gerilim sürüyor. Geçtiğimiz pazartesi günkü meclis oturumunda kendilerini yeterince ifade etmelerine müsaade edilmediğini aktaran Kutlu, AK Parti Grubu adına dar gelirli vatandaşlar için yapılacak KİPTAŞ konutları ile alakalı duygu ve düşüncelerini dile getirmek istedi. Başkan Vekili Melih Yıldız'ın “Pazartesi günü konuyla alakalı yeterli görüşmeleri yaptığımızı zannediyorum” müdahalesi üzerine, “Başkan yaptı ama biz yapamadık” şeklinde cevap veren Kutlu, içini döktü.

“IŞIKLAR'IN MEMLEKET İMASI MECLİSİN TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇTİ”
Kutlu, şunları söyledi: “Toplum ve vatandaş kanadında bir yanlış anlama olmaması için konuşmak istiyorum yoksa bir siyasi polemik olsun düşüncesinde değilim. Tek bir etken var; ilçemizin ve ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın menfaatini bu manada kollamak. AK Parti Grubu Meclis Üyelerimiz nasılsa, Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki Meclis Üyelerimizin de bu manadaki duygu ve düşüncelerinin aynı şekilde olduğuna inanıyorum. Meclis toplantısında halkın oyu ile seçilmiş bir meclis üyesinin konuşturulmamaya çalışılması üzerine, halkın temsilcisi olan bizlerin, birbirimize hakaret etmediğimiz müddetçe her şeyi konuşabilecek kadar zaman ve söz hakkımızın olması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Silivri Belediye tarihinde, meclis toplantısının geçmişinden bugüne kadar kara bir leke olarak kalacak bir sözünde tekrar altını çizmek istiyorum; Işıklar'ın “Benim gidecek başka bir memleketim yok!” ifadesini çok yakışık bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Silivri'de yaşayan vatandaşlar olarak da, Kars da yaşayan vatandaşlar olarak da Türkiye Cumhuriyeti'nin her karışı, her toprağı bizimdir. Kudüs mitinginde Belediye Başkanımız dahil olmak üzere siyasi partiler ve diğer bütün sivil toplum örgütlerimizle birliktelik oluşturmaya çalıştık, inşallah bir daha buna benzer bir süreci yaşamayacağımıza inanıyorum.”

YILDIZ: BAŞKANA SAVUNMA HAKKI TANIMIYORSUNUZ
Bu esnada konuşmaya müdahil olan Başkan Vekili Melih Yıldız, “Başkana atıfta bulunarak konuşuyorsunuz Rıfat bey. Şu anda kendisi burada yok. Bence bunu Başkan beyin yönettiği bir oturumda dile getiririn ki, o da söylediğiniz sözlere savunma yapabilsin” diyerek sözlerini kısa kesmesini istedi.

KUTLU: MECLİSİN BAŞKANI DİVAN KOLTUĞUNA OTURAN KİŞİDİR
Kutlu, bu ifadelere binaen şu cevabı verdi: “Başkan, divan koltuğuna oturan kişidir, meclisin başkanıdır. Pazartesi günü Özcan beydi, bugün sizsiniz. Ben meclis kayıtlarına geçsin diye ifade ediyorum. Burada KİPTAŞ'ın ve AK Parti Meclis Grubu'nun bir tek amacı var. Silivri'de şu anda 2+1 konutlar, 350-400 bin TL. 700-800 bin TL'ye satışa çıkan lüks konutlar var. Haliyle asgari ücretle çalışan bir vatandaşın bugünkü koşullar itibariyle hiçbir şekilde konut sahibi olamayacağı ve bizim yerel yönetim olarak da, merkezi yönetim olarak da siyasi görevlerimiz itibariyle vatandaşlarımıza böyle bir imkân oluşturmak için gönül birliğiyle hizmet etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

“KAT DÜŞÜKLÜĞÜYLE İLGİLİ YAPILMASI GEREKEN BİR ÇALIŞMA VARSA BÜYÜKŞEHİR'LE KONUŞACAĞIZ”
KİPTAŞ'ın 12 kat mevzusunu Pazartesi günkü oturumdan sonra gruptaki arkadaşlarımızla birlikte değerlendirdik. Sayın Başkan burada olmadığı için sizin bahsettiğiniz ölçüde çok atıfta bulunmak istemiyorum ama tarım bölgesi denilen yer aslında geçmişte Hamoğlu'na 20 kat imar izni verilen bir yerdi. KİPTAŞ olarak biz bu kat sayısını düşürelim dedik. Bu 6 olur, 8 olur, 10 olur. Eğer böyle samimi bir adım atılacaksa ve bu adımdan sebep tabiri caizse Silivrili sayılacaksak biz bu adımı atacağız. Genel Müdürle kat sayısının yeniden değerlendirilmesi hususunda bir görüşmemiz olacak. Biz AK Parti Grubu olarak sözümüzü tutarız. Sayın Başkanın da ,”Yeter ki benden yer istesinler, ben bedelsiz tahsis ederim” sözünü tutmasını bekliyorum. Bu duygularla yüce meclisi ve halkı selamlıyorum.”

KIRKICI'DAN KİPTAŞ 3'E UCUBE BENZETMESİ
Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu'ndan Süheyl Kırkıcı, durumu farklı yönlerden analiz ederek muhalefete kritik bir soru yöneltti. KİPTAŞ 3'e ucube benzetmesi yapan Kırkıcı, “Sosyal konut, tabi ki sosyal devletin bir gereğidir. İhtiyaç varsa yapılması zorunludur, ki bence de ihtiyaç var. Ancak sosyal konutların hem ucuz yapılması hem de çevresindeki konutların imajından çok farklılık göstermeyecek bir karakterde yapılması gerekir. Bu nasıl yapılır? Hazineye ait arazilere belediyeye ait yerleri de katarsınız, arazi maliyetini düşürür, sosyal konut olarak vatandaşa yansıtırsınız. O zaman çevrede gördüğünüz güzelim konutların arasına böyle ucube, kutu kutu, 15-20 katlı sosyal konut adında, aslında hiçbir şeye benzemeyen ve o insanların böyle yerlerde yaşamasına yakıştıramayacağımız şeyleri yapmamış oluruz.
Bir de şunu konuşmak lazım; kim yaparsa yapsın, plan esastır. Planı yapan Büyükşehir Belediyesi, sosyal konutu yapmak isteyen de Büyükşehir Belediyesi. Plan daha birkaç sene önce önümüze geldi ve onaylandı. Sosyal konut bölgeleri plana işlenemez miydi arkadaşlar? İşlemeler yapılır, herkes arazisini bu yönde değerlendirir, şehir de planlı bir şekilde gelişmeye devam eder. Silivri'ye girerken yukardan aşağıya bir bakın, kentsel anlamda iki ucubenin yüksekliğini göreceksiniz. Hani kentlerin bir karakteri, kültürü vardır deyip dururuz ya bunu korumak adına hepimiz bir yerde duramaz mıyız? Bir şehir planlamacısı olarak üçüncü ucubenin bu şekilde herhangi bir yerde yükselmesi içimi acıtıyor. İnsanlara hak ettiği şekilde, topraktan çok fazla uzaklaşmayan, insanca yaşayabilecekleri konutlar üretebilelim. Bunun için bir araştırma yapalım. Büyükşehir'in her getirdiği, maalesef doğru şey olmuyor” diye konuştu.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP