Kime niyet, kime kısmet…

Kime niyet, kime kısmet…

25.11.2020 11:46:16

Geçen dönemden bu yana gündemde olan İBB'nin ilçemize asansörlü üst geçit yatırımının tamamlanması beklenirken, Silivri Belediyesi ile Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Devlet Hastanesi-Tapu-SGK ekseninde yapılan asansörlü üst geçidi 24 günlük imalat süresinin ardından Başkan Volkan Yılmaz dün akşamüstü yayaların kullanımına açıldığını duyurdu. Yılmaz, asansör için de yılbaşından önce tarih verdi.

Silivri haftalardır İBB tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Silivri Belediyesi'nin Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünün ilçemize kazandırdığı iki üst geçitteki hizmet yarışını takip ediyor.

CHP'nin 24 Kasım tarihinde İBB üst geçidi hizmete açılacak taahhüdüne gözler çevrilmişken, dün akşamüstü Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ile imalatını gerçekleştirdikleri üst geçidi yayaların kullanımına açtıklarını ilan etti.

24 GÜNDE HİZMETE AÇILDI

Üst geçitteki son durumunu kontrol eden Yılmaz, canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Silivri'miz için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Bugün 1 Kasım'da başladığımız, Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü ve Belediyemizin ortaklaşa yürüttüğü üst geçidimizi vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz. Karayolları 1.Bölge Müdürümüz Turgay Bey'e, AK Parti İlçe Başkanımız Mutlu Bozoğlu'na ve Belediyemizin çalışkan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

“YILBAŞINA KADAR ASANSÖR DE FAALİYETE GEÇECEK”

Bu projenin esas amacı Silivri'nin asansörlü ilk üst geçit projesi olmasaydı. Aralık ayı içerisinde yılbaşına girmeden asansörünü de hizmete açacağız. Devlet Hastanesiyle Tapu ve SGK'nın birleştiği bir noktada ilçemize kazandırdığımız üst geçidin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum."

İBB ÜST GEÇİDİ DE SESSİZ SEDASIZ YAYA KULLANIMINA AÇILDI

2019 yerel seçimleri öncesinde yapımı İBB tarafından onaylanan ancak iktidar değişikliği ve seçim tekrarı ile durdurulan eski KİPA AVM önündeki asansörlü üst geçit de Yılmaz'ın hamlesinden dakikalar sonra yayaların kullanımına açıldı. CHP, İBB üst geçidi ile alakalı 24 Kasım tarihini açılış için duyurmuştu ve son günlerde alanda yoğun da bir çalışma gerçekleştirildi ancak imalat kısmında henüz ciddi eksikliklerin olduğu dikkat çekiyor. Çalışmalarının halen devam ettiği İBB üst geçidinin asansör kısmı da tamamlanamadı.

YILMAZ: ÜST GEÇİT ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Başkan Volkan Yılmaz, 2020 yılı içinde Semizkumlar'a Karayolları tarafından iki yeni üst geçit yapıldığını, aynı bölgede bir diğer üst geçidin bakım onarıma alındığını ifade etti. Selimpaşa Duruman bölgesinde engelli bir vatandaşın talebine istinaden var olan üst geçide asansör yapımının İBB'nin gündemine alındığını eklerken, Alyans Düğün Salonu bölgesindeki üst geçidin de deprem kontrolleri ile yenilenmesinin gündemde olduğunu belirtti. “Vatandaşlarımızın istek ve bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda ilgili merciler ile ulaşım sıkıntılarımızı ortadan kaldıracak takipleri gerçekleştiriyoruz” diyen Başkan Bey, başlatılan çalışmaların ivedilikle tamamlanması için de denetimlerini titizlikle sürdüreceklerini ekledi.

Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP