Kavuncu: Türkiye’nin bizden başka umudu kalmadı

Kavuncu: Türkiye’nin bizden başka umudu kalmadı

10.03.2020 10:26:23

İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu, il başkan yardımcıları ile birlikte Silivri İlçe Teşkilatında Başkan Refik Bek, yönetim kurulu üyeleri ve partililerle bir araya geldi. Çevre ilçelerden İYİ Parti İlçe Başkanları da Silivri ziyaretinde İl Başkanına eşlik ettiler.
Kavuncu'yu karşılayan Bek, 2. Olağan kongreleri sonrasında gerçekleştirdikleri hayırlı olsun ziyareti için teşekkür etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerini şehitler nedeniyle mevlit olarak düzenleme kararı aldıklarını paylaşan İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı, İl Başkanı ve yönetimine kendilerine göstermiş oldukları güven ve verdikleri destek için teşekkür etti, “İnşallah kurduğumuz yönetim ve verdiğimiz hizmetlerle sizleri utandırmayacağız. Özellikle İlçe Yönetimimizin oluşmasında büyük katkıları olan Orhan Başkanıma çok teşekkür ediyorum; sabırla bizleri dinledi. İnşallah yaptığımız hizmetlerle ne kadar haklı olduğumuzu kanıtlayacağız” dedi.

KAVUNCU: ÜYELİK ÇALIŞMALARINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ
Kavuncu, Bek ve yönetimini tebrik ederken yaptığı konuşmada üye çalışmalarının önemine değindi, AK Parti'nin erimekte olduğunu, her ne kadar bir ittifak durumunda olsalar da CHP'nin ne uzayıp ne kısaldığını ifade ederek Türkiye'yi yönetecek siyasi iradenin İYİ'ler olduğunu belirtti.
Silivri'de partililere seslenirken Kavuncu, kuruluş sürecinin meşakkatini atlattıklarını bundan sonra İYİ'lerin çok daha emin adımlarla siyaset sahnesinde yol alacağını ifade etti, “Kurumsal bir yapıya doğru partimiz adım adım ilerliyor. Partimizi büyütmenin en sağlam ve kolay yolu üye yapmaktan geçiyor. Biz de üyelik çalışmalarını çok önemsiyoruz. Esnafın kar ölçüsü ciroysa, biz siyasetçilerin de yaptığımız üye sayısıdır” şeklinde konuştu.

“ŞEHİT HABERLERİ ÇOK ACI”
İdlib'te 36 şehit verdiğimiz saldırıya değinen Kavuncu, “Çok acı. Bir kerede 36 isim olunca sarsılıyoruz ama baktığınızda her ay bir bu kadar şehidimiz oluyor ne yazık ki. “Şehitler tepesi boş kalmayacak” deniyor, bu lüzumsuz bir laf. Şu anlamda ne zaman ve nasıl şehit verilmesi gerektiğini dünyada en iyi bilen millet biziz. Gerektiğinde vatan için canını vermiş milletler içerisinde en önde geliyoruz. Bir devletin vazifesi o şehitler tepesinin boş kalmayacağını hatırlatmak değil elinden geldiği kadar evlatlarına sahip çıkmaktır, bu ülkenin gençlerini ölüme sürüklememektir. Dolayısıyla taşıdığı anlam itibariyle ne maksatla söylendiği tartışılan bir çıkış. 36 şehit zerine bu beyanı öncesinde bir Cumhurbaşkanının damadıyla şakalaşması işi basitleştirmeye çalışması da kabul edilebilir değildir” şeklinde konuştu.

“ “YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ” İLKESİNDE ASLA SAPMAMAK LAZIM”
Açıklamalarını sürdüren İYİ Parti İstanbul İl Başkanı, “Suriye'ye bu ülkeyi sokan ve bu dış politikayı oluşturan hükümetin bir an önce aklını başına almasını bekliyoruz. Yüreğimiz verilen şehitlere yanıyor bir o kadar daha uygulanan yanlış politikalardan dolayı bu şehitlerin verilmiş olmasına yanıyor. Atatürk'ün çok kıymetli bir sözü var; “ölüm kaçınılmaz ise o zaman öldürmek zorunda kalırsınız ve savaş yaparsınız… Bunun haricinde savaş cinayettir.” Bu ölçüyü muhafaza etmek lazım. “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesinden asla sapmamak lazım. Monşer dediğimiz kişiler bunu dış politika konusunda bir prensip haline getirmişlerdi. Monşer diyerek bu insanları aşağıladılar. Şimdi kimlerin Büyükelçi olduğunu görüyorsunuz” dedi.

“SİLİVRİ'NİN TRAKYA VE İSTANBUL AÇISINDAN ETKİ ALANI BÜYÜK”
Silivri'nin oylar açısından son derece belirleyici olduğunu belirten Kavuncu, “Etki alanınız ve öneminiz büyük. İnşallah önümüzdeki dönem de hep birlikte koşturmaya devam edeceğiz. Bir yılı geride bıraktık, yaptıklarımızın çok daha fazlasını önümüzdeki dönemde yapacağımıza inanıyoruz. Kıymetli neticeler elde ettik. İki seçimden de başarıyla çıktık. Kongrelerimizi yaptık, kayyum atamaya karşı mücadele ettik. Birçok güzel faaliyete imza attık; partimizin bayrağını en iyi şekilde dalgalandırdık.

“TÜRKİYE'NİN BİZDEN BAŞKA UMUDU KALMADI”
Sonuçta Türkiye'nin bizden başka umudu kalmadı. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. İktidar partisi artık erimekte. İttifak ortağımız her ne kadar ortaklık yapsak da ne uzuyor ne kısalıyor. Diğer partilerin hali de malum. Ortak akılla konuşabilen, ülkenin temel değerlerine sahip, vatandaşın değerleriyle kavga etmeyen, Türkiye'nin kendi gücüyle bu ülkeyi kalkındıracak tek anlayış biziz. Onun için Türkiye'nin sizlere ihtiyacı var” dedi.

BEK: 10 DELEGEMİZLE, İL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ
Ramazan öncesi ya da sonrası yapılması henüz belirlenmeyen İl Kongresinde yeniden aday olduğunu belirten Kavuncu'nun, Silivri delegelerinden destek talebine söz alarak cevap veren İYİ Parti Silivri Başkanı Refik Bek, ilçenin 10 delegesi ile birlikte yanında olduklarını ifade etti. Sevginar SALİ

YORUM YAP