Karada denizde yılan bolluğu

Karada denizde yılan bolluğu

7.08.2020 12:05:26

Kısa bir süre önce Boğluca Deresinde görüntülenen yılanlar, karada da ciddi yoğunlukta seyrediyor. Deniz tedirgin etmekle birlikte karada tehlike daha büyük gibi görünüyor…

Dereler ve çevrelerinden sonra Silivri sahilinde denizde boy gösteren yılanlar vatandaşta tedirginlik yaratırken asıl tehlikenin ormanlarda olduğu ifade edildi.

ASIL TEHLİKE ORMANLARDA

Orman işçilerinin yılanlardan dolayı neredeyse çalışamayacak duruma geldiği belirtilirken ‘kara yılan' diye tabir edilen türünün bu yaz oldukça fazla olduğu aktarıldı, ısırma vakalarında zehirlenmeye yol açtıkları da eklendi.

DENİZDE YAŞAMA ŞANSI YOK

Silivri sahilinde görülenlerin ise tatlı su yılanı olduğu, dereler ile denize ulaştığı ifade edilirken, tuzlu suda yaşama şanslarının olmadığı da belirtildi. Ya dereye geri dönerek yaşamaya devam edecek ya da tuzlu suda öldükleri söylendi. Yani denize girenlerin bu türden endişe duymasına mahal bulunmuyor.

DENİZDE DEĞİL AMA KARADAKİ YILLANLAR KONUSUNDA TEMKİNLİ OLUN

Yılan tehlikesindeki durumu özetleyecek olursak denizde karşılaştıklarınızdan değil ama karadakiler konusunda temkinli olmakta fayda var.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP