Kadriye Akbaşak eserlerini beğeniye sundu

Kadriye Akbaşak eserlerini beğeniye sundu

2.12.2019 16:05:50

Kırmızı Sanat Evi sahibi ve Silivri Sanat Platformu üyesi Ressam Kadriye Akbaşak, kişisel sergisini Silivrililerin beğenisine sundu.

Silivri Sanat Platformu'nun Silivri Belediyesi'nin desteğiyle planladığı sergi dizisi devam ediyor. Dün Silivri Belediyesi Sanat Galerisi'nde açılan sergide Kırmızı Sanat Evi sahibi ve Silivri Sanat Platformu üyesi Ressam Kadriye Akbaşak, eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Serginin açılışına Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, Silivri Belediyesi Kültür Müdürü Meral Türkmen Terlikçi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, Polis Derneği Başkanı Seyfi Atun, Piri Mehmet Paşa Mahalle Muhtarı Serhat Ateş ve Fatih Mahalle Muhtarı Sadiye Yönet, Silivri Kent Konseyi Engelsiz Meclis Başkanı Aysel Akbulut, Silivri Sanat Platformu üyeleri katılan davetliler arasındaydı.

Açılış kurdelesi hayırlı olsun dilekleri eşliğinde kesildi.

AKBAŞAK: RESİM, BENİM HAYATIMA RENK, DEĞER VE MUTLULUK KATTI

10 Yıl önce hobi olarak Silivri Belediyesi Kültür Merkezi'nde başladığı resim çalışmalarını İSMEK ve Halk Eğitim Merkezi'nde kurslara katılarak resim sanatına başlayan Akbaşak, “Sanatı ve sanatçıyı seven herkese merhaba, kimi taşa döker duygularını, kimi ağacı yontar döker içini, ben ise tuvale yansıtırım aşkımı. Hobi olarak başladığım resim, benim hayatıma renk, değer ve mutluluk kattı. Kendimi mutlu ettiğim resimlerimle daha fazla kitleye ulaşmak, sergilemek, sevdirmek ve tanıtmak için Silivri sahilinde 2015 yılından beri yazları resimlerimi sergilemekteyim.

Resim yapmaya başladıktan sonra kurmaya başladığım galeri hayalimi 2017 yılında Kırmızı Sanat Evi adı altında gerçekleştirdim. Bu çabalarımın karşılığında Silivri Kadın Girişimciler Derneği tarafından 2018 Silivri Kadın Girişimci ödülüne layık görüldüm. Açtığım resim galerimi Silivri'ye kattığım bir değer olarak görüyorum. Atölyemizde resim çalışmaları, portre, tual, çerçeve ve duvar resimleri yapmaktayız. Daha nice güzel sanatlar çalışmalara…

Bugün beni yalnız bırakmayıp heyecan ve sevincimi paylaştığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Eserleri tek tek inceleyen konuklar, Kadriye Akbaşak'ın tebrik ederek, sergisinin hayırlı olmasını diledi.

Resimlerin yanı sıra el işi kolyelerin de yer aldığı sergi, 11 Aralık 2019 tarihine kadar ziyaretçilere açık kalacak.

Renginar SALİ

 

YORUM YAP