Engin Akın

Kadir Hoca On Numara Büyük Gelir

Silivrispor uzun bir aradan sonra nerede kaldığını hatırladı ve gruptaki en farklı galibiyetini aldı. Ataşehir takımını küçümsemiyorum ama Silivri gücünü ortaya koyduğunda önünde durabilecek takım yok gibi. Buna bir de hoca faktörü de eklendiğinde ise bu güç çok büyük oluyor.

Geçmişten gelen birçok gelenek ve ananenin oluşmadığı yönetim en sonunda doğru bir karar verdi ve Kadir Akbulut ile ikinci sezonunda da birlikte hareket etme kararı aldığından bu zamana kadar geçen sürede gerçek anlamda büyük bir devrim yaptılar da diyebilirim. Evet, geçmişte her sezon bir hoca hatta lig ortasında bile hoca değiştirme saplantısı olan kulüp gitmiş de yerine bir başkası gelmiş. Bu iyi düşünülmüş bir karardır. Kadir hocam bu takımı ligde lider olarak çıkarmış bir hoca olduğunu unutmadan çalışmaların yapılması lazımdır. Ben hocamın verdiği kararların arkasındayım diyebilen bir yönetim kulüp yöneticiliğini öğrenmiş demektir sanırım. İnanır mısınız bilmem ama beni bile arayıp hocayı göndereceklermiş diyen İstanbul hocaları oldu. Tek lafım sanmam. İşi bilen yönetici dere geçerken at değiştirmez diye de özlü sözle noktaladım lafımı.

Kadir hoca konusunda dik duran yönetim kazanan olacaktır. Bunca kaliteli bir kadroyu İstanbul’da hiçbir hoca idare edemezdi bu takımı. Vizyonları bilgi birikimleri yetmezdi çünkü. İstanbul’daki hocalar Silivrispor’un mevcut kadrosuna bir numara ufak gelirdi. Kadir hocam ise şimdiki kadrodaki oyuncuları on numara fazla geliyor. Zaman geçtikçe anlayacaksınız ne demek istediğimi. Hatta abartmadan ifade edeyim ki Kadir Akbulut haricinde bir hoca olmuş olsaydı takım şuan finalleri bile göremezdi. Bu kadar da iddialıyım. Bu takım bu gruptan oynaya oynaya çıkacaktır.

Devamı 02 Mart 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP