İstiklal Marşı’nın 100. yıldönümünde öğrenci eserleri yarıştı

İstiklal Marşı’nın 100. yıldönümünde öğrenci eserleri yarıştı

13.04.2021 14:43:56

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Resim, Güzel Okuma, Kompozisyon ve Mektup Yazma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler belli oldu.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Resim, Güzel Okuma, Kompozisyon ve Mektup Yazma kategorilerinde, ilkokul ve ortaokulu öğrencileri arasında düzenlenen yarışma sonuçlandı.

Milli, manevi ve tarihi önemini kavramak; vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamak, milli birliğimiz ve varlığımız ile uluslararası barış ve dostluk düşüncelerini kuvvetlendirmek amacıyla İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nün 100. Yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren öğrenciler belli oldu.

RESİM YARIŞMASI BİRİNCİLERİ

Resim Yarışması'nda Danamandıra Ortaokulu öğrencisi Ahsen Şahin 1., Fenerköy Ortaokulu öğrencisi Safa Eren Yenen 2. ve yine aynı okulun öğrencisi Eslem Kaya 3. oldu.

GÜZEL OKUMA YARIŞMASI BİRİNCİLERİ

Güzel Okuma Yarışması'nda yine Danamandıra Ortaokulu öğrencisi Beytullah Arıkan 1. olurken, Çayırdere Ortaoukul öğrencisi Atakan Toyran 2. ve Gümüşyaka Ortaokulu öğrencisi Saliha Eslem Çakır 3. oldu.

KOMPOZİSYON BİRİNCİSİ

Kompozisyon Yarışması'nın 1. Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Öykü Akbaba oldu.

MEKTUP YAZMA BİRİNCİLERİ

Mektup Yazma Yarışması'nda Gazitepe İlkokulu öğrencisi Gülizar Batan 1. ve Hasan Özvarnalı İlkokulu öğrencisi Elvin Sezer Tıraş 2. oldu.

Renginar SALİ

 

 

YORUM YAP