Işıklar: 19 Mayıs, uzun ince bir yol olan çağdaş Türkiye’nin başlangıcı

Işıklar: 19 Mayıs, uzun ince bir yol olan çağdaş Türkiye’nin başlangıcı

22.05.2018 10:42:48

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu Yüksek Sadakat konseriyle arttıran Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, güzel geleceğe dair mesajıyla da büyük alkış aldı.

Bayram coşkusunun sahilde bir araya getirdiği Silivrililere hitap eden Başkan Özcan Işıklar, aydınlık yarınlara dair umut saçtı.
19 Mayıs yedi düvele başkaldırmanın başlangıcı, 19 Mayıs bağımsız, özgür ve onurlu bir millet olmanın miladıdır” diyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, halka günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “99 yıl önce üç kıtaya insanlığın o gülen yüzünü, sevgi dolu barışı getiren, o mübarek dini kıtalara eriştiren büyük imparatorluk/kadim bir medeniyetin devamı emperyalist güçler tarafından yok edilmek istendi. Bu topraklardan atılmak istenen o büyük devlet, küçüle küçüle Anadolu'nun bir kısmında kaldı.

“19 MAYIS, UZUN İNCE BİR YOL OLAN ÇAĞDAŞ TÜRKİYE'NİN BAŞLANGICI”
19 Mayıs öyle bir başlangıç yarattı ki; uzun ince bir yol olan çağdaş Türkiye'nin, hukukun, adaletin, özgürlüğün ve kimsenin ötekileşmediği bir ülkenin başlangıç yolu oldu. Bu yürüyüş durmayacak, unutulmayacak.

“CUMHURİYET BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE AYDINLANMANIN BİR SİMGESİ”
Bu heyecanın artmasının bir sebebi var; biz topraklarda kiracı değiliz! O millet o günkü uyanışını, aydınlık geleceğe olan inancını sonsuza dek sürdürecek. Cumhuriyet bu topraklar üzerinde aydınlanmanın bir simgesi.

“RÜZGÂR KAYADAN TOZ BİLE KOPARAMAZ”
Yanı başımızda kan gövdeyi götürürken, kendine yeten ve büyük tehlikeler geldiğinde bir araya gelen hasretlerimiz var. Son zamanlarda bunu örselemek, yaralamak isteyenlere karşı uyanık olacağız. Rüzgâr kayadan toz bile koparamaz, meydanlara çıktıkça, bir arada oldukça, farklılıklarımızı zenginlik sayarsak geleceğe umutla bakarsak onlara çok güzel bir cevap vermiş olacağız. Biz sizden korkmuyoruz, bu ülkeyi canımızla, kanımızla kurduk, gerekirse yine kanımızın son damlasına kadar, Büyük Atatürk'ün bize emanet ettiği bu medeniyeti sonsuza kadar yaşatırız diyeceğiz.

“SEVEREK YAŞAMAK, EN BÜYÜK MEYDAN OKUMAKTIR”
Severek yaşamak, en büyük meydan okumaktır. Etnik kimliği ne olursa olsun, bu topraklarda bu bayrak altında değerlerimizi sonsuza kadar savunacağız.

“ÇOK DAHA GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ”
Gençler; hepiniz birer Mustafa Kemal Atatürk, hepiniz birer Halide Edip Adıvar, birer Nene Hatun olacaksınız. Bu Cumhuriyet değerlerini, ilelebet sonsuza kadar yaşayacağız, yaşatacağız. Bizim yarınlarımız, heyecanımız, geleceğimize kuracak gençler; bilimle, teknolojiyle aydınlığın geleceğiyle kuşanacaklar. Bu vatanın her karış toprağı medeniyetimizin bir parçası. Sizler bu vatana sahip çıktıkça, farklılıkları zenginlik saydıkça, hoşgörüyü ve birbirimize tahammül edebilmeyi içselleştirdiğimizde çok daha güzel günler göreceğiz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı gönülden kutluyorum. 19 Mayıs'ı yaşatma ısrarını ve inadını sürdürdüğünüz için sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.”

YORUM YAP