“Huzurlu ve mutlu Silivri’yi yaratmayı misyon edindik”

“Huzurlu ve mutlu Silivri’yi yaratmayı misyon edindik”

3.09.2019 12:23:04

Zabıta Teşkilatı'nın 193. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Çelenk Töreni'nde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz: “Silivri'de mesai arkadaşlarımla beraber, huzurlu, güvenli, sağlıklı ve mutlu bir Silivri'yi yaratmayı misyon edindik.” dedi.

 Zabıta Teşkilatının 193. kuruluş yıldönümü dün Çelenk Töreni ile kaydedildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Başkan Yardımcısı Hasan Solak, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, İyi Parti İlçe Başkanı Av. Ozan Ersaraç, BBP Silivri İlçe Başkanı Ramiz Aksu, İBB ve Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, siyasi partilerin diğer temsilcileri, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Sanayi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Çelenk Töreni'nde Zabıta Teşkilatı'nı yalnız bırakmayanlar arasındaydı.

ZABITA TEŞKİLATI ADINA ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK SUNULDU

Zabıta Teşkilatı adına Silivri Zabıta Müdürü Selçuk Efe, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız okundu.

EFE: ZABITA, HALKLA BELEDİYE ARASINDA İRTİBAT SAĞLAYAN BİR KÖPRÜDÜR

Zabıta Müdürü Selçuk Efe, törende yaptığı konuşmada Zabıta teşkilatının kuruluşu hakkında bilgi vererek şöyle konuştu: “Günümüzde hayatımızın bir parçası olan Belediye Zabıtasının kökeni Belediye hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla 1826 yılında ihtisap Nazırlığının kurulduğu Osmanlı dönemi İhtisap Kurumuna dayanır. 1956 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile gerçek anlamda Belediye Zabıtası Belediyelerde göreve başlayarak Türkiye Cumhuriyetinin modern anlayışında yerini almıştır. Belediye Zabıtası günün 24 saati görev yaparak Belediyemizin tüzel kişiliğinin devamlılığını sağlayan ve onun her hususta varlığını koruyan tek kuruluştur. Halkla Belediye arasında irtibat sağlayan bir köprüdür.

 

“HEDEFİMİZ CEZA YAZAN DEĞİL, ÇÖZÜM BULAN BİR TEŞKİLAT OLABİLMEKTİR”

Zabıta Müdürlüğümüz personeli, mevcut kadrosu ile en iyiyi uygulama gayreti içinde görevini yapmaktadır. Hedefimiz ceza yazan değil, çözüm bulan ve halkımızın gerçek manada anlayabileceği sevip ve saygı duyduğu bir teşkilat olabilmektir.

 

“ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMA GÖREVLERİNDE BAŞARILAR DİLERİM”

Ben son olarak Belediyelerin olmazsa olmazı olan Belediye Zabıta Teşkilatımızın 193. yılını kutlar, çalışma arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim.

Bizleri bu anlamlı günümüzde onurlandırdığınız için hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım.”

YILMAZ, ZABITA TEŞKİLATININ KURULUŞUNU ANLATTI

Zabıta Müdürünün konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, şu sözlerine yer verdi: “Zabıta Teşkilatımız Silivri'de 70 kişiyle hizmet etmeyi kendine şiar edinen tüm mesai arkadaşlarımın Zabıta Haftasını kutluyor, ayrı ayrı hepsine sevgi ve saygılarımı sunarım.

Bilindiği üzere Zabıta müessesesi ilk olarak Osmanlı döneminde 1826 yılında İhtisap nezareti olarak kurulmuş, temelleri atılmış. Daha sonra Cumhuriyetimizin ilk yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930 yılında çıkardığı bir kanunla Zabıta Yönetmeliği oluşturulmuş. 1956 Yılında da müdürlük haline getirilerek bir müesseseye dönüştürülmüş.

“HUZURLU, GÜVENLİ, SAĞLIKLI VE MUTLU BİR SİLİVRİ'Yİ YARATMAYI MİSYON EDİNDİK”

Biz Silivri'de mesai arkadaşlarımla beraber, huzurlu, güvenli, sağlıklı ve mutlu bir Silivri'yi yaratmayı misyon edindik. 7-24 saat çok zor bir mesai yapan arkadaşlarımın fedakarca çalıştıklarının bilincindeyim. Bundan hiçbir şüphem yok. Silivri'de hizmet anlayışımın odağına insanı koymamız gerekiyor. Odağında insanın huzuru ve mutluluğu olan bir hizmet anlayışına sahibiz. Sizler, en öndeki neferlerisiniz. Yüzünüzün sürekli gülmesi, vatandaşın eline elinizin sürekli değmesi, ona yokuş değil iniş olan, zoru değil kolayı gösteren bir anlayışla hizmet etmeniz gerekiyor. Dolayısıyla müdürümüzün de dediği gibi ceza yazan değil, yol gösteren bir anlayışla vatandaşımıza hizmet etmek zorundayız.

Silivri'de, Türkiye'de 7-24 saat, 365 gün esasına göre çalışan, adaleti, şeffaflığı, huzuru vatandaşa dokunan eli hiç bırakmadan çalışmalarını meşakkatli bir şekilde sürdüren tüm mesai arkadaşlarımın Zabıta Haftası'nı bir kez daha tebrik ediyorum. Hepsine kazasız belasız, hayırlı bir çalışma dönemi diliyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Zabıta Teşkilatı'nın 193. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Çelenk Töreni, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Renginar SALİ

 

 

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » Silivri'den...

YORUM YAP