Halı saha işletmecileri isyanda

Halı saha işletmecileri isyanda

28.07.2020 09:06:36

Pandemi nedeniyle yaklaşık olarak 5 aydan beri kapalı olan halı sahalar ve futbol okulları tabiri caizse bu süreç içinde icracıların takibine düştü. Kapalı oldukları için iş yapmamaları bir yana ödeyemedikleri borçlar nedeniyle de özellikle halı sahalar hacizcilerin adeta markajında.

 

Türkiye Halı saha İşletmecileri ve Sportif Faaliyetler Federasyonu tarafından yapılan açıklamada yarın (Salı) kurumsal kimliğiyle Feriköy Stadı önünde bir basın açıklaması düzenleyecek. Basın toplantısında halı saha işletmecilerinin yanı sıra futbol okullarının ve altyapı antrenörlerinin de hazır bulunacağı bildirildi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi “Başkanımız ayrıca kısıtlı bir ekip ile İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçelerimizi verecektir. Devletimize seslenmek için tüm paydaşlarımızı bekliyoruz.”

 

 “ESNAF İCRA TAKİBİNE DÜŞTÜ”

Sadece İstanbul'da değil Türkiye'de de büyük bir darboğaza giren halı saha işletmelerinden bir tanesi de İstanbul Esenyurt'ta faaliyet gösteren Bizim Vadi Halı saha Tesisleri. İşletme sahibi Ömer Karahan gazetemize yaptığı açıklamada yaklaşık olarak 5 aydan beri hem halı sahaların, hem de futbol okullarının kapalı olduğunu belirterek icracıların takibine düştüklerini söyledi. Karahan “Yaklaşık olarak 5 ay oldu halı saha ve futbol okulları kapalı. Esnaf icra takibi içine düştü Türkiye'de. Bu sektörde ciddi bir kitle evine ekmek götürmek için uğraş veriyor. Ankara'da meclis ve bürokratlar dahil olmak üzere konuyu her yere taşıdık. Fakat sonuç alamadık.” İfadesini kullandı.

YORUM YAP