Güraslan: Yeni projeler hayata geçirilmeden stat yıkılmamalı

Güraslan: Yeni projeler hayata geçirilmeden stat yıkılmamalı

22.05.2020 10:46:42

Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan ligde yarım kalan maçların başlamasına az bir zaman kala yaptığı açıklamasında, “Bizim önceliğimiz bir tesisimizin olmasını sağlamaktır, yoksa A takım her zaman her yerde oynayabilir ama altyapılarımızın idman yapacağı tesisler hayata geçirilmelidir” dedi.

Tüm dünyayı saran coronavirüs nedeni ile ara verilen ligler 18 Temmuzda başlayacak. Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan yaptığı açıklamasında; “Silivri'nin veya Silivrispor'un liglerle ilgili bir sorunu yok. Federasyonumuzun belirlediği tarihlerde biz gerekli çalışmalarımızı yapar ve takvime uyarız. Ancak Silivri'nin futbol camiasını bekleyen en büyük tehlike idmanlarını ve resmi lig maçlarını oynayacak bir statlarının ve tesislerinin olmayışıdır ve acil çözüm getirilmesi gereken konu da budur.

"İDMANLAR İÇİN MEVCUT SAHALARDA ZAMAN YETMİYOR"

Silivri'de mevcutta var olan Silivri Stadı'nı ilçemizdeki tüm kulüpler kullanmaktadır. Silivrispor olarak belirlediğimiz saatlerin haricinde gerek altyapı takımları gerekse de alt liglerde mücadele eden ilçemiz takımları stadımızı kullanmaktadır. Örneklendirecek olursak Silivrispor saat 15.00'da yaptığı idmanın hemen ardından Silivri Stadı'nı Alibeyspor altyapı takımları devralıyor. Alibeyspor altyapılarının peşinden ise Alibeyspor Kadın Futbol takımı sahayı A takım ile yarı yarıya kullanıyor. Alibeyspor sahadan çıktığında ise ilçemizin bir başka değerli takımı idmanlarına başlıyor ve son idmanın bitiş saatleri genellikle gece saat 24.00'a kadar sürüyor. Bu durum tüm hafta boyunca böyle devam ediyor.

"YILLARIN EMEKLERİ BOŞA GİTMESİN"

Silivrispor'un iç sahada maçı oynadığı zamanda ise o gün ilçe stadına maç verilmiyor ve var olan tüm maçlar bölge sahalarına veriliyor. Silivrispor deplasman olduğunda ise Silivri Stadı'nda en az 4 maç oynanıyor. Hal böyle olunca bu yükün azaltılması beklenir ilgili makamlardan. Silivrispor dahil olmak üzere yaklaşık 500'ün üzerinde Silivrili genç Silivri Stadı'nı kullanıyor. Yeni bir tesis yapılmadan Silivri Stadı'nı yıkmak demek bu 500'ü aşkın gencin kontrolünü sağlayamayız. Yeni bir tesis yapılmadan ilçenin tek resmi stadının yıkılması bu 500 genci sokaklara salmak olur. Yıllarca verilen emekler de boşa gider.

"ÖNCE PROJELER HAYATA GEÇSİN"

Biz yönetim olarak yapmamız gereken şey gençlerimizin sportif geleceğini hazırlamaktır. İşte tam burada bu konularla ilgili de projelerimiz var. Sokaklardan kurtardığımız bir genç hem bizim hem de o gencin geleceğini kurtaracaktır. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan sadece yapacakları sportif faaliyetlerle kurtarabiliriz. Sokaklardan söküp alabildiğimiz her genç bir aile kurtaracaktır. Önce proje gençlerin ve geleceğimizin geleceği için, yarınlarımızı emanet etmeyi planladığımız çocuklarımızın bugününü hep birlikte kurtaralım.

 "SPORTİF GELECEĞİMİZE DARBE VURMAYALIM"

Yeni projeler hayata geçirilmeden stat yıkılmamalı. Bu şekilde bir davranışla kaybedeceğimiz çok şey var. Öncelikle yeni stat yapılana kadar ki zamanı kaybederiz ki bu çok önemlidir. Her an değerlidir ve gençler için bir dakikanın bile önemi büyük. Zaten mevcut sistemde yeterli gelmeyen tesislerimizin yıkımı ilçenin sportif geleceğine vurulacak en büyük darbe olacaktır buna asla izin vermemeliyiz.

"SİLİVRİ'YE YAKIŞIR TESİSLERİMİZ OLSUN"

Burada konu ne Silivrispor'dur ne de bir başka kulüp. Gerçek konu Silivri'nin, Silivri'ye yakışır tesislerinin olmayışıdır. Müjdat Gürsu Tesislerinin yetersizliğine mahkûm edilmesin kulüplerimiz. Silivri'ye yakışır bir stat ve sportif tesisler marka değerimizi arttırır. Yıllarca gittiğimiz deplasmanlarda oynadığımız statlara gıpta ile bakar oluyoruz. İmreniyoruz yapılan tesislere ve tesisleşmelere. Ve bizler inancımızı diri tutuyoruz her zaman Silivri hak ettiğini alacak diye” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM YAP