Güraslan: Bu kulübün sahibi Silivri halkıdır

Güraslan: Bu kulübün sahibi Silivri halkıdır

21.02.2020 13:14:11

Yönetimi devralmalarının ardından ilk kez basın ile bir araya gelen Silivrispor Kulübü Başkanı Taylan Güraslan, basın açıklamasında kulübün bütçesi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak son durumu anlattı.

 

Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan, idari binada yaptığı basın toplantısına İkinci Başkan Ömer Tabala, Futbol Şube Sorumlusu Halil Şahin, Muhasip Tuncay Kanburoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kaya ile birlikte katılım sağlayarak durum değerlendirmesinde bulundu. Başkan Güraslan yaptığı açıklamasında; “22 yılı aşkın bir süredir çarşıda esnafım. Benimle birlikte yönetim kurulumuzda bulunan arkadaşlarımız uzun yıllardır gerek ilçemiz sınırları dahilinde gerekse de ülke çapında küçük esnaftır. Silivri hala kasaba havasında kabuğunu kıramamış çok güzel bir yer. Küçük yer olmasından dolayı türlü konuşmalar da kulağımıza kadar gelebiliyor. Ben de bu ve bunun gibi konular hakkında halkımızı bilgilendirmek istiyorum. Bilindiği üzere sezon başında ilçe belediyemizin organize ettiği bir yemek vardı. Bu yemekte bir planlama yapıldı.

 

BÜTÜN PARALARI BELEDİYE VERSİN DİYE BEKLENTİMİZ OLMADI

Şunu önemli söylemek isterim ki, “Biz bu yola bütün giderlerimizi belediye karşılasın, bütün parayı belediye versin, biz de koltuğumuzda rahat rahat oturup kulübü yönetelim” diye çıkmadık. Zaten belediyemizden böyle bir söz de almadık. Ama sezon başı güzel bir planlamaya gidildi. Bin kişiden bin TL'den 1 milyonluk bir yemek yapalım dedik. Bunun 200 tanesini yönetim olarak biz üstlendik, 800 tanesini de belediyemiz üstlendi. Bu 200 bilet sattık. Sattıktan sonra belediyemize gittik, 100 tane daha bilet aldık ve bunun 50 tanesini daha sattık. Buradan yaklaşık yemek geliri olarak 203 bin 770 TL'lk bir gelir elde ettik. Burada alamadıklarımız oldu, borcunu sildiklerimiz oldu, ödeyemeyenler de oldu. Ama netice itibariyle yemek bileti olarak 203 bin TL'lik gelir elde ettik. Fakat belediyeden almamız gereken 700 bin liradan sadece 150 bin TL alabildik.

 

150 BİN TL NAKİT ALDIK

Yani şu ana kadar belediyeden nakit yardım olarak 150 bin TL aldık. Bu bir suçlama anlamında kesinlikle değil, satılamadı biletler ve bize yemekten gelen para şu anda 150 bin TL'dir. Sürekli olarak çarşıda, ‘Ne kadar aldınız?', ‘Kaç para geldi yemekten?', ‘1 milyon TL para aldınız da kulüp niçin kampa gidemedi?' tarzında sorular geliyor.

 

GELİRİMİZİN ÇOĞU İCRALARA GİTTİ

Bu sorular nedeniyle açıklama ihtiyacı doğdu. Biz bu parayla kulübün geçmişe dönük borçlarını öderiz, en azından kendi koyduğumuz parayla da transferler gerçekleştiririz diye plan yaptık. Bahsettiğim gibi kulübün kasasına spor toto ve TFF'den 517 bin TL geldi ve Nisan sonuna kadar da oradan para alamayacağız icradaki dosyalardan dolayı. Futbolcular da bize hitaben kampa gidilmesinin şart olmadığını, tesislerde de konaklayabileceklerini söyledi. Biz de ekonomik durumumuzu hesap ederek kampa gitmedik.

 

SİLİVRİSPOR ÇATISI ALTINDA TOPLANMAMIZ LAZIM

Sporun siyaseti, o partisi, bu partisi yoktur. Sporun oralısı buralısı olmaz. Ülkenin durumunu görüyorsunuz, herkes Silivrispor çatısı altında toplamamız lazım. Ben Silivrispor'a fayda sağlayacak herkesle görüşeceğim. Hangi partiden olduğu, ne yaptığı, ne ettiği beni ilgilendirmez. Kim ki Silivrispor'a destek verecekse herkesin kapısını çalmaya devam edeceğim. Bakın bu kulübün sahibi benim yönetimim ve bu kulübe sponsor olan birkaç değerli insan değil. Bu kulübün sahibi Silivri halkıdır ve onun için esnafıyla, sanayicisiyle, halkıyla herkes kulübe sahip çıkmalı.

 

SANAYİCİ GÖRMÜYOR, DOKUNMUYOR

Bakın Tekirdağ'da 2 ay önce bir yemek yapıldı. Tekirdağspor o yemekten 600 bin TL'ye yakın gelir elde etti. Ve Tekirdağ BAL'da oynuyor. Tekirdağ'ın nüfusu şu kadar, bizimki bu diyebilirsiniz ama baktığımız zaman Türkiye sanayisinin ihracat olarak %4'ünü Silivri karşılıyor şu anda. Silivri'de müthiş bir sanayimiz var ama herkes Silivrispor'a karşı üç maymunu oynuyor şu anda. Ben karışmayım, ben görmeyeyim, ben dokunmayımı oynuyor. Bakın bu hafta ben esnaflarımızdan isim vereceğim Dürüm Time aradı, “Başkanım ben primlere küçük de olsa bir destek vermek istiyorum” dedi. Niye bunu herkes yapmıyor? Bu bizim takımımız değil mi? Biz gideceğiz, başka bir yönetim gelecek devam edecek ama halk, sanayi esnaf sahip çıkmadıktan sonra buraya kim gelirse gelsin onun iş her zaman zor olur.

 

700 LİSANSLI SPORCUMUZ VAR

Bizim şu anda aldığım son rakamlara göre alt yapımızda ve spor okullarında voleybol, basketbol, satranç hepsini birleştirdiğimizde tam 700 çocuk bizim bünyemizde spor yapıyor. Geçen gün Silivri Belediye Meclisi'nde kötü alışkanlıklar hakkında bir konuşma yapıldı. Spor olmazsa bu çocukları kötü alışkanlıklardan nasıl koruyacaksınız? Silivrispor'a verilmeyen destek Silivri'nin çocuklarına verilmiyordur; bizim şahsımıza değil. Bunu herkes çok iyi bilecek.

YORUM YAP