Güçlü Kadınlar Kulübü: Birlikte çok daha güçlüyüz

Güçlü Kadınlar Kulübü: Birlikte çok daha güçlüyüz

18.05.2020 15:44:56

Silivrili kadınlar güçlerini sosyal medya üzerinden Güçlü Kadınlar Kulübü adı altında kuvvetlendirerek dayanışma açısından ülke çapında hedef yükselttiler. Kurucu ve yöneticileri Güçlü Kadınlar Kulübü'nün kuruluş amacı ve hedeflerini değerlendirdi.

İnsanlık salgında evlerine kapanırken kadınlar sıkıntıları güçlerini birleştirerek aşmanın yollarını geliştiriyor. Bu doğrultuda Cansu Söğüt Engı̇n, Dilek Dildare Oran, Nur Ok, Semra Çivici Aktan, Serpil Çalışkan, Fulya Gizem Azra Kılınç ve Nurgül İnciler da sosyal medya mecrası facebook üzerinden kurdukları Güçlü Kadınlar Kulübü ile 3 haftada 7 bin üyeye kavuşarak dayanışma platformlarını genişleterek yollarına devam ediyorlar.

Yönetici ile moderatörleri Güçlü Kadınlar Kulübü misyonlarını şöyle ifade etti: “Silivri merkezli ve ülkemizde yaşayan bütün kadınların birbirleri ile iletişim kuracakları bir platform yaratmak amacıyla yola çıktık. Bu süreçte birlikte kadınlarımızın daha üretken ve başarılı olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Kadının gücünü ortaya çıkartmak en öncelikli gayretimiz.”

“Kadın dayanışması ile üyeler arası eğitim, sağlık, iş, istihdam, konularında bilgi alışverişinde bulunmak  ve dayanışma imkanı çoğaltmayı hedeflediklerini belirten Güçlü Kadınlar Kulübü ‘mimarları, “Dokunduğumuz her kadına en ı̇yı̇sı̇nı̇ vermek” istiyoruz derken, kulüp üyelik kurallarını da şöyle ifade ettiler: “Kadın olmak, siyasi paylaşım yapmamak, yardım ve destek kampanyaları için para yardımı kabul etmemek.”

YAPILAN ÇALIŞMALAR

Üç haftalık yeni doğmuş bir sosyal medya kulübü olduklarını ifade eden Güçlü Kadınlar Külübü yöneticileri “7000 kişilik aktif katılımlı üyelere sahibiz. Şimdiye kadar yaptığımız Ramazan erzak destek kampanyamızda 150 ihtiyaç sahibi ailenin yüzünü güldürdük. Bu aileler kulüp üyelerimizin tespiti ile belirlendi ve bizlere bildirildi.

Pandemi dolayısı ile yaşanan maske sıkıntısını yönelik üyelerimizin kumaş ve işçilik desteği ile çözüm ürettik. Gönüllü üyelerimiz tarafından maskelerimiz dikilip ücretsiz dağıtımını sağladık. Bu kampanyamıza halen devam ediyoruz.

Ramazan erzak desteği yaptığımız ailelerin çocuklarını yaş ve cinsiyetlerini belirleyip bayramlık kıyafetlerinin temini için harekete geçeceğiz. Bukampanyamızda bize destek vermek isteyen herkese kapımız açık. 150 ihtiyaç sahibi ailenin çocuklarının yüzünü Bayramda güldürmek yakın vadeli projelerimizden sadece biri” bilgisini paylaştılar.

“Kadınların istihdamına yönelik bir çok girişimde ve çalışmada organize olmayı hedefliyoruz. Her kadının katkılarına açığız ve yanımızda görmek istiyoruz” diyen kulüp yöneticileri, “Her kadın güçlüdür. Biz sadece bu gücü ortaya çıkartma noktasında varız. Birlik ve dayanışma ile de kuvvetini arttırmaya vesile olmaya talibiz” açıklamasını yaptı.

“BİRLİKTE ÇOK DAHA GÜÇLÜYÜZ”

“Belki bir ev kadını belki bir öğretmen belki bir doktor; bı̇z bı̇rlı̇kte çok daha güçlüyüz” diyen Güçlü Kadınlar Kulübü, güçlerine güç katmak isteyen tüm kadınları aralarında görmekten duyacakları memnuniyet mesajıyla açıklamalarını noktaladılar.

Sevginar SALİ

YORUM YAP