Gıda Bankası “Yardımlaşma Kapısı” olmaya devam ediyor

Gıda Bankası “Yardımlaşma Kapısı” olmaya devam ediyor

13.11.2019 11:06:52

Hayırseverler tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Silivri Gıda Bankası'na yapılan erzak yardımları devam ediyor.

Silivri Gıda Bankası, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi aileleri, hayırsever vatandaşların yaptığı gıda yardımları ile buluşturmaya devam ediyor. İlçe merkezi ile mahallelerde yaşayan, temel gıda ihtiyaçlarını karşılama durumu olmayan ailelere ulaştırılmak üzere bağışlanan un, şeker, yağ, salça gibi mutfak erzakları Silivri Gıda Bankası'na getiriliyor. Bu amaçla hayırsever Şevket Kotil, Burhan Soyaslan, Ercan Karaman ve Pak İş Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş, Taş Grup İnşaat yetkilileri örnek davranışta bulunarak gıda yardımlarını Gıda Bankası'na ulaştırdı.

BAŞKAN YILMAZ'DAN TEŞEKKÜR 

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yardımlaşma kültürüne örnek teşkil ettiğini belirterek hayırseverlere teşekkürlerini iletti. Başkan Yılmaz, “Yoksulun yetimin yanında olan bir yönetim anlayışımız var. Silivri Gıda Bankası'na yapılan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için hassasiyetle hareket ediyoruz. Hayır hasenat işleyen herkesten Allah razı olsun. Değerli iş insanlarına yaptıkları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

GIDA BANKASI NASIL ÇALIŞIR?

İhtiyaç sahibi kişi ve aileler Gıda Bankası ekipleri tarafından belirlenerek, bu kişilere takip kartı gibi tasarlanan “Mutlu Kart” veriliyor. Mutlu Kart'a ailelerin ihtiyaç durumu ve çocuk sayılarına göre aylık kredi yüklemesi yapılıyor. “Bizi Bekleyenler Var” ekipleri ise yaşamını yalnız sürdüren veya evinden çıkamayacak kadar mağdur olan vatandaşların gıda ve erzaklarını adrese teslim ediyor. Bizi Bekleyenler Var ekibi aynı zamanda vatandaşların yaşadıkları yalnızlık hissinin ortadan kaldırılması için arkadaşlık kurmayı ve sohbet etmeyi de ihmal etmiyor. Silivri Gıda Bankası tarafından verilen tüm bu hizmetler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Bağışlanan gıdalar uygun şartlarda depolanarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor.

 

 

YORUM YAP