Esen İbak Okulu’nda Dünya Engelliler Günü

Esen İbak Okulu’nda Dünya Engelliler Günü

4.12.2019 09:38:39

Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Okulu, dün 3 Aralık Dünya Engeller Günü dolayısıyla farkındalık programını gerçekleştirdi.

Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Okulu, dün 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü programını gerçekleştirdi. Okulun gösteri salonunda düzenlenen programa İlçe Spor Müdürü Can Dağaşan, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdulbari Alp ve Osman Kesici, MHP Kadın Kolları Başkanı Sema Arcan, Silivri Kent Konseyi Engelsiz Meclis Başkanı Aysel Akbulut, Silivri Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi Müdürü Meral Demir, Silivri Engelli Platformu Başkanı Korhan Berktaş, Tüm Bağımsız Engelliler Platformu Başkanı Kamil Hantaş, Büyük Mübadele Derneği Silivri Temsilcisi Şerif Elmas, Yeşilay Silivri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Latif Umuç, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Birol Çetin, müdür yardımcıları ve öğretmenleri hazır bulundu. Okulun hayırseverleri Alev Arakelyan, kardeş kurum Sarten Ambalaj'ı temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeren Sarıbekir Güzelbahar ve okulun gönüllüsü İnci Aydar, da bu anlamlı gününde Esen İbak Okulu ailesini yalnız bırakmadı.

Müzik öğretmeni İlhan İnanç'ın sunumunda gerçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü programı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunarak başladı, akabinde İstiklal Marşımız okundu.

ÇETİN: ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YAYGINLAŞTIRILARAK KALİTESİNİN ARTTIRILMASI PLANLANMAKTA

Okul Müdürü Birol Çetin, günün anlam ve önemine şu sözlerle değindi: “İster sağlıklı ister engelli olsun her insan, Allah'ın yeryüzünde yarattığı en kıymetli ve en değerli varlıktır.” 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz programımıza hoş geldiniz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Sosyal bir devletin ekmek gibi, su gibi her vatandaşına eğitim hakkı tanınması anayasal bir hakkıdır. Okulumuzda 89 öğrencimize 59 öğretmenle eğitim-öğretim hizmeti vermekteyiz. Okuluma yönlendirilen hiçbir öğrencimiz bekletilmemektedir. 2023 vizyonumuzda devletimiz, özel gereksinimli çocuklarımıza özel eğitim hizmetlerini yaygınlaştırmak, öğrencilere yönelik hizmetlerin kalitesini arttırılmasını planlamaktadır.

“ENGELLİ AİLELERİ CESARETLENDİRMELİYİZ”

Engelli bireylere sağlanan eğitim olanaklarının artırılması özellikle de örgün eğitimden yararlanan engelli sayısının artmasıyla birlikte, kendi ayakları üzerinde durabilen ve kendine yeter engellilerimizin saygısı da artacaktır. Gerek akademik gerekse de temel yaşam becerilerini kazanmada birçok engellimiz yaşıtlarına göre geride kalmışlardır. Bu açığı kapatmak için engellilerimizin özellikle kendilerine güvenmeleri, engelliler karşısında hemen pes etmemeleri, özverili ve gayretli bir şekilde çalışmaları ve çaba göstermeleri gerekmektedir. Bu gayret ve çabalarında öncelikle engelli ailelerimiz daha sonra bizler onları cesaretlendirmeli ve başarabileceklerine inanmalarını sağlamalıyız.

DESTEKTE BULUNANLARA TEŞEKKÜR

Bizleri her konuda destekleyen, Zeren Sarıbekir Güzelbahar'a, Alev & Andon Arakelyon ailesine, okulumuzun değerli büyüğü, her zaman eli üstümüzde olan İnci Aydar'a teşekkürü okulum adına bir borç bilmekteyim. İyi ki varlar. Bizleri farkındalık yaratmak, toplumsal duyarlılığı artırmak için hep gündemde tutmaya çalışan basınımıza şükranlarımızı sunmaktayız. Tüm engellilerimizin günlerini kutlar, sağlıklı yarınlar diliyoruz.”

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Kesici de söz alarak günün anlam ve önemine değindi.

Veliler adına bir konuşma yapan Hasan Konuk, ailelerin özel çocuklarıyla birlikte yaşamı kabul etmelerini ve pozitif olmalarını, onlara gülümsemeyi öğretmenlerini ve sıcak sevgi ve ilgi göstermeleri gerektiğini savundu. 10 Yıldır hayatlarında olan kızlarıyla yaşamlarına dair anlamlı ve örnek paylaşımda bulundu.

Program, Mahir Çakır ve Emre Zengin adlı öğretmenler tarafından hazırlanan Yaşayan Fotoğraflar slaytının izlenmesiyle devam etti. Abdullah Koca adlı öğrenci, şiirini başarıyla seslendirdi. Ardından Rekşan Kahraman'ın rehberliğinde hazırlanan Zeybek gösterisi sunularak büyük alkış aldı.

Yine okul öğretmenlerinden Sevda Ağaç Çakır'ın meslektaşlarıyla birlikte hazırladığı “Hatalısın” adlı farkındalık videosu izlendi. Müzik Öğretmeni İbrahim Orçin'in öğrencileriyle birlikte hazırladığı Sweet Beats Gösterisi beğeni topladı.

HAYIRSEVERLERE PLAKET TAKDİMİ

Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Okulu müdürlüğü, kendilerine destekten bulunan hayırseverlere plaket takdim etti. Kardeş Kurum Sarten Ambalaj Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeren Sarıbekir'e teşekkür plaketini okul adına İlçe Spor Müdürü Can Dağaşan, Alev Arakelyan'a İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Kesici ve İnci Aydar'a İlçe Müftüsü İsa Sağlam sundu. Program burada sona erdi.

Konuklar, daha sonra öğrencilerin el becerilerini geliştirdikleri ve yaratıcılıklarını kullandıkları el işi çalışmalarının sergilendiği standı inceledi, satın alarak okula katkıda bulundular.

Renginar SALİ

 

YORUM YAP