Esen: Bizim derdimiz vatandaşın sorunu çözülsün

Esen: Bizim derdimiz vatandaşın sorunu çözülsün

18.10.2020 09:45:15

Köylere iptal edilen tüzel kişiliklerinin geri verilmesi mücadelesini baştan beri yürütün ve yeni düzenleme savunucularının başını çeken CHP, sürecin yasallaşmasındaki etkileşimden ziyade sorunun çözülmüş olmasıyla ilgilendiklerini ifade etti.

Esasen yerelde savundukları Kırsal Mahalle statüsünü getiren yasal düzenlemeye yer aldığı torba yasa nedeniyle TBMM'de ret oyu kullanmak durumunda kaldıklarını belirten CHP İlçe Başkanı Berker Esen, konuyla ilgili bir bilgi notu paylaşarak, “Hangi partinin teklifinin kabul edildiği bizim derdimiz değil bizim derdimiz vatandaşın sorunları” dedi.

ESEN: ÇÖZÜM ÖNERİMİZİ SÜREKLİ VURGULADIK

Esen'in süreç hakkındaki değerlendirmesi şöyle:  “Köy ziyaretlerimiz sırasında ‘Köy tüzel kişiliğinin kaldırılması beraberinde bir sürü sorunu getirdi bu topraklara ihanet ediliyor bu durum değişmeli tarım ve hayvancılık ile uğraşan köylerimiz için kırsal alan tanımlaması yapılmalı' diyerek çözüm önerimizi sürekli vurguladık. İktidar çözüm önerimizi, kanun teklifimizi revize edip meclise sunarak torba yasa içerisinde kendi verdiği kanun teklifi olarak geçmesini sağladı.

“MUHALEFETİN GÖREVİ İKTİDARI ÇALIŞTIRMAKTIR”

‘Muhalefetin görevi iktidarı çalıştırmaktır. İnanın konu hakkında kimin teklifinin meclisten geçtiğinin bir önemi yok. Yeter ki vatandaşlarımızın sorunu çözülsün' sözlerimizi tüm köy ziyaretlerimizde halk toplantılarımızda dile getirdik. Yine aynı düşüncedeyiz. Hangi partinin teklifinin kabul edildiği bizim derdimiz değil bizim derdimiz vatandaşın sorunları.”

YORUM YAP