Engelliler için önemli işbirliği hazırlığı

Engelliler için önemli işbirliği hazırlığı

25.08.2020 11:34:42

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB ortaklığında ilçemize geniş kapsamlı, çok fonksiyonlu bir engelli merkezi kazandırma hazırlığı içinde.

İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltı'ı ağırlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ortak çatı altında engellilere yönelik hizmet verilmesini değerlendirdi. Başkan Yılmaz yer tahsisine hazır olduklarını belirtirken, İSTAÇ da sürece merkezin inşası noktasında dahil oluyor.

İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şenay Gül ve Engelliler Müdürü Mustafa Erata Pazartesi günü Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı ziyaret ettiler. Ziyarette Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu da hazır bulundu.

ORTAK ÇATI ALTINDA HİZMET VERME HAZIRLIĞI

Edinilen bilgilere göre ziyarette İBB'nin Silivri'de yürüttüğü engellilere yönelik hizmetin geliştirilmesi konusu ele alındı. Başkan Volkan Yılmaz, hatırlanacağı üzere, yaptığı bir meclis konuşmasında İBB'ye Engelli Merkezi için yer tahsisi konusunda açık çek vermeye hazır olduğunu ilan etti. Pazartesi günkü ziyarette tekrardan; İBB yetkilileri ile ortak çatı altında, diğer İstanbul ilçelerinde örnekleri bulunduğu üzere, her iki belediyenin alana yönelik hizmetlerini geliştirerek sürdürme durumu ele alındı.

İSTAÇ İLE KREŞ YERİNE ENGELLİLER MERKEZİ YAPIMI DEĞERLENDİRİYOR

Diğer yandan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz Ağustos Meclisinde İSTAÇ'a, Katı Atık Depolama Tesislerinin bölgemizde faaliyet göstermesinden doğan rahatsızlığın telafisi olarak, İstanbul'da (sosyal sorumluluk adına) yapmayı planladığı 2. kreşi bölgemizde gerçekleştirilmesi ile ilgili kararlı bir çağrı yöneltti.

İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, İSTAÇ Genel Müdürü Mustafa Canlı ile Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın konuyla ilgili istişaresinden kreş yatırımı yerine engellilere yönelik kapsamlı bir kompleksin inşası genel kabul gördü.

İBB ile Silivri Belediyesi'nin ortak bir çatı altında engellilere yönelik hizmetlerini geliştirerek sürdürmesi ile ilgili hazırlıkların ciddi ve seri şekilde ilerlediği belirtildi.

Sevginar SALİ


YORUM YAP