En iyi okul bahçeleri belli oldu

En iyi okul bahçeleri belli oldu

11.05.2017 09:51:32

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Hayalimdeki Okul Bahçesi Yarışması sonuçları belli oldu.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen Hayalimdeki Okul Bahçesi Projesi kapsamında düzenlenen yarışma sonuçlandı. İlçe Kaymakamı Ali Partal'ın oluru ile gerçekleştirilen, ilçemiz okul bahçelerinin öğrencilerin hayal gücünü geliştiren, sosyalleşmelerini sağlayan, çevre bilinci kazandıran, motivasyonlarını yükselten, hareket, oyun ve dinlenmelerine imkân veren düzenlemelerin yapılması amacıyla uygulanan proje kapsamında ortaya güzel çalışmalar çıktı. Okul bahçeleri belirlenen kriterler doğrultusunda, Değerlendirme Komisyonu üyeleri tarafından 2-3-4 Mayıs 2017 tarihlerinde denetlendi.

DEĞERLENDİRME KOMİSYONU
Anaokulu Değerlendirme Komisyonu'nda Başkan olarak Ertuğrul Gazi Ortaokulu Müdürü Ahmet Öngel, üye olarak ise Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ömer Arslan ve Gazi İmam Hatip Ortaokulu Rehber Öğretmeni Tuğçe Mutlu görev aldı.
İlk ve Ortaokul Değerlendirme Komisyonu'nda Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu Müdürü Nesrin Cambazoğlu Başkanlık yaparken, komisyon üyeleri ise Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Zeynep Ekmen ve Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Erkan Taşa'dan oluştu.
Lise Değerlendirme Komisyonu Piri Mehmet Paşa İlkokulu Müdürü Harun Kazancı'nın başkanlığında, Akören Ümit Aksun Ortaokulu Müdür Yardımcısı Behiye Hekimoğlu ve Sevim Avni Çoğal İlkokulu Rehber Öğretmeni Revait Göksel'in üyeliğinde görevini yaptı.

SONUÇLAR
Komisyonlar tarafından yapılan puanlama sonucunda yarışmaya katılan okul öncesi kurumları arasında Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu, ilkokullar arasında Büyük Çavuşlu 60. Yıl Cumhuriyet İlkokulu, ilk ve ortaokullar arasında Gazitepe İlk ve Ortaokulu, ortaokullar arasında Silivri Ortaokulu ve liseler arasında Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi bahçesi en yüksek puanı aldı.

LİSELERİMİZ EN GÜZEL
BAHÇELERİ VE ALDIKLARI PUANLAR
Lise kategorisinde değerlendirilen Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi bahçesi tam puan alarak hak ettiği değeri buldu. Özel öğrencilere verilen eğitimi ve yapılan çalışmaları yansıtan eğitimci ve tasarım harikası kazandırılan bölümler yarışmanın jüri üyelerinin gözünden de kaçmadı. Soğuk kış aylarından beri aylardır süren emekler, jüri tarafından 100 tam puanla ödüllendirildi. Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi bahçesini aldığı 90 puanla Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi takip etti. Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 80, Selimpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi 70, Toki Cumhuriyet Anadolu 67, Atatürk Anadolu Lisesi 65, Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 59 ve Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesi yarışma kapsamında 53 puan aldı.

ORTAOKULLAR ARASINDA
SİLİVRİ ORTAOKULU BİRİNCİ OLDU
En Güzel Okul Bahçesi Yarışmasında 95 puan alan Silivri Ortaokulu, ortaokullar arasında birinci oldu. Bahçe taşlarının renklendirildiği, yeni oyun alanlarının açıldığı, menekşelerle de süslenen okul bahçesinde, kelimelerin doğru yazılışlarının da yer aldığı çalışmalarda canlılar da unutulmadı. Rengârenk kuş evleri, bahçedeki ağaçları süsledi. İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu 63 puanla Silivri Ortaokulunu takip etti. Sıralama şu şekilde devam etti: Değirmenköy Atatürk Ortaokulu 51 puan, Ortaköy Sezin Öztaş Ortaokulu 49 puan, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu 40 puan ve Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokulu 38 puan aldı.
GAZİTEPE İLK VE ORTAOKULU BİRİNCİ OLDU
İlçemiz İlk ve Ortaokullar arasında ise 89 puanla Gazitepe İlk ve Ortaokulu, 80 puanla Fenerköy İlk ve Ortaokulu, 71 puanla Silivri Fatih İlk ve Ortaokulu bahçeleri ilk derecelere layık görülürken, Özel Bilimsel Çizgi İlk ve Ortaokulu bahçesi 69 puan, İrfan Sırdaş AEV İlk ve Ortaokulu 59 puan, 75. Yıl Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu 57 puan ve Mimar Sinan İlk ve Ortaokulu 46 puan aldı.

İLKOKULLAR ARASINDA BÜYÜK ÇAVUŞLU EN YÜKSEK PUANI ALDI
En Güzel Okul Bahçesi Yarışmasına katılan ilkokullar arasında ise Büyük Çavuşlu 60. Yıl Cumhuriyet İlkokulu 60 puan, Yavuz Selim İlkokulu 58 puan, Piri Mehmet Paşa İlkokulu 52 puan, Turgut Reis İlkokulu 51 puan, Gazi İlkokulu 29 puan, Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu 24 puan ve Gümüşyaka Hacı Ahmet Saliha Ölçer İlkokulu 20 puan aldı.

ANAOKULLAR ARASINDA PROF. DR. BESİM ÜSTÜNEL ANAOKULU BİRİNCİ OLDU
Okul öncesi kurumlar arasında ise Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu, gerçekleştirdiği bahçe düzenlemelerinin ve eğitici alanların jüri tarafından beğenilmesiyle başı çekti. Çocuklara hayvan sevgisi, trafik bilgisi, oyun ve dinlenme için doğal, fiziksel aktiviteler için de gerekli araç gereçlerin kazandırılması beğeni topladı. Üstünel Anaokulu en yüksek puanı alarak okul öncesi kurumlar arasında birinci oldu. Puanlama şu şekilde; Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu 95 puan, Abdullah-Aliye Can Anaokulu 89 puan, Erguvan Anaokulu 50 puan ve Özel Berrak Anaokulu 48 puan aldı.
Haber:
Renginar SALİ

  1. oya oya

    açık ceza evi bahçesini gezin yada gözlemleyin merkezde yer alan orta okula bakın hangisi ceza evini andırıyor

YORUM YAP