Dünürü, Işıklar’ın üçüncü dönem adaylığını nasıl etkiler?

Dünürü, Işıklar’ın üçüncü dönem adaylığını nasıl etkiler?

13.08.2018 14:33:16

KILIÇDAROĞLU'DAN, İNCE VE YEREL SEÇİM AÇIKLAMALARI

Silivri'de 2019'da CHP'nin belediye başkan adayını Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce'nin genel başkanlık yarışının belirleyeceği yorumları eksik olmamakta. Işıklar'ın üçüncü dönem adaylık şansını dünürü İnce'nin kazanamadığı genel başkanlık yarışından dolayı yitirdiği yorumlarına birinci ağızdan yanıt…

Hürriyet'ten İpek Özbey'in sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile Silivri siyasetinin de yakından takip ettiği genel başkanlık yarışını ve erken yerel seçim sorularına içtenlikle yanıt verdi.

KILIÇDAROĞLU: MUHARREM BEY DÜN DE ARKADAŞIMDI, BUGÜN DE, YARIN DA ÖYLE OLACAK

“Muharrem İnce, seçim öncesi liderlik yarışına girmeyeceğini açıkça belirtti. Seçimden hemen sonra ise muhalefet hareketi başlattı. Bekliyor muydunuz?” sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Hayır” derken, “ Peki hakkı değil mi?” sorusunu şöyle cevapladı: “Bir siyasi partinin genel başkanı olacaksanız etik değerlere kesinlikle uyacaksınız. Siyasi parti genel başkanı olacak kişinin ahlaki temeller üzerinde bir felsefe oluşturması gerekir.”

“Kemal Bey, anımsarsınız; son kurultayın ardından ilk röportajınızda “Muharrem İnce benim sevdiğim bir arkadaşımdır” demiştiniz bana. Hâlâ öyle mi?” sorusuna da yanıt veren CHP'nin Genel Başkanı, “Elbette. Bir kişinin belli bir demokratik mücadele vermesini yadırgarsanız doğru olmaz. Muharrem Bey benim dün de arkadaşımdı, bugün de arkadaşım, yarın da öyle olacak. Kurultay talebinde bulunmak demokratik bir taleptir” dedi.

“YEREL SEÇİMLER ZAMANINDA OLACAK…”

“Yerel seçimlerin erkene alınmasını bekliyor musunuz?” sorusuna da yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Hayır beklemiyorum. Yerel seçimler zamanında olacak...” derken, “ Peki hazır mısınız?” sorusuna ilişkin şu değerlendirmeleri paylaştı: “Tüm partilerden daha hazırız. Çok kısa bir süre içinde de yerel yönetimler vizyonuyla ilgili bir toplantı yapacağız. Hazırlık yapıldı ama kurultay tartışmaları nedeniyle bunu biraz öteledik. Bir taslak hazırlandı. Örgütte tartışmaya açacağız.

“BELEDİYELERİMİZ BAŞARILIDIR”

Ancak öncelikle şunu söylemeliyim: Bizim belediyelerimiz başarılıdır. Bizim belediyelerimizin olduğu yerlerde suçluluk oranı düşük seviyede. Aynı zamanda bizim belediyelerimiz o kentte yaşayanların nefes aldığı yerler. Kentin cazibe yerleri haline getirilmiştir. Başka partiler tarafından yönetilen ilçelerin sakinleri bizim belediyelerin olduğu il ve ilçelere geliyor, bunu biliyoruz.”

“OLAN DEMOKRATİK BİR SÜRECİN İŞLEMESİDİR”

“Delege düzeyinde ortadan bölünmüş bir partinin yerel seçimlerde başarı kazanabilmesi mümkün mü?” sorusuna “İnsanların tercihini parti içinden bir kişiden ya da öbüründen yana kullanması o partinin bölünmesi anlamına gelmez. Olan demokratik bir sürecin işlemesidir. Bu nedenle CHP kimliği ve inancı taşıyan bir kişinin sandığa küsme hakkı yoktur. Gidecek, oyunu kullanacak ve mücadelesini yapacaktır” yanıtını veren CHP Genel Başkanı, “ İstanbul'da kazanma şansınız nedir?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

“SADECE İSTANBUL DEĞİL ANKARA, DENİZLİ… KESİNLİKLE ALACAĞIMIZ YERLER VAR”

“Sadece İstanbul değil, Ankara, Denizli, Balıkesir, Adana, Mersin, Antalya, Uşak kesinlikle alacağımız yerler.”

Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP