Dertop’tan Silivri’ye ‘tartan pist’ kazandırma girişimi

Dertop’tan Silivri’ye ‘tartan pist’ kazandırma girişimi

24.10.2019 11:11:11

Türkiye Atletizm Federasyonu Ferdi Lisansı ile uzun süredir koşan Hüseyin Dertop'un girişimleri ile İBB, Silivri'ye ‘tartan pist' kazandırılması için hazırlıklara başladı.           

DSP Silivri İlçe Başkanı ve aynı zamanda DSP Parti Meclisi Üyesi olan, uzun zamandır Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışmakta olan, Silivri Rotary Kulübü Kurucusu, Geçmiş Dönem Başkanlarından, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan, halen Denetim Kurulu Üyesi olan, Silivri'de ve Trakya'da Türk Kızılay'ına en fazla kan bağışı yapan Hüseyin Dertop, 6 Ekim 2019 tarihinde, Bursa Eker Run koşusunda Uludağ eteklerine 15.000 metre koştu ve yaş gurubu sıralamasında 3.'lük elde etti.

Bir yıldır, Türkiye Atletizm Federasyonu Ferdi Lisansı ile Atlet olarak Yarı Maraton, 15.000 metre, 10.000 metre, 7.500 metre, 5.000 metre de 8.lik, 5.lik, 3.lük ve 1.cilikleri bulunan Dertop, 20 Ekim 2019 tarihinde yapılan, Lisan, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini aldığı Marmara Üniversitesi Mezunlar Ofisi tarafından düzenlenen 2. Marmarun Koşusunda, 9.250 metrede 1.'lik kupası, madalyasını kazandı.

Adım Adım Florya Çaylaklar koşu takımı ile çalışmalarını yapan Dertop, bu koşularını Spastik Çocuklar Vakfı, Kanserli Çocuklar Vakfı, Tema Vakfı, Koruncuk Vakfı ve diğer yardım kuruluşları yararına gerçekleştirmekte. Dertop, Türkiye genelinde Yardım Koşuları yaparak Hayır Kurumlarına bağış toplayan, 80 milyonluk Türkiye'de ilk 375. kişi. 

Adım Adım Yardımseverlik Koşularının kurucularından olan Dertop, Silivri'de ‘tartan pist'in olmadığı durumundan hareketle Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait olan Müjdat Gürsu Spor tesislerinde ‘tartan pist' alt yapısının olduğunu, kaplamasının eksik olduğunu tespit ederek, girişimlerde bulundu. ‘Tartan pist', 3M tarafından üretilen, atletizm yarışmaları için kullanılan poliüretandan üretilmiş, tüm hava koşullarına dayanıklı, sentetik bir pist yüzeyidir. Sporcuların kötü hava koşullarında ciddi performans kaybı olmadan rekabet etmelerini sağlar ve sonuçlarını diğer yüzeylere göre geliştirir.

Dertop'un İBB girişimleri neticesinde, 21 Ekim 2019 tarihi itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul'dan çalışmaların başladığının, planlamasının yapıldığının, talebinin takip edildiği haberi geldi.

Dertop, “Silivri'mize tartan pistin en kısa zamanda yapılması için, Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediye Başkanlığı, Silivri İlçe Spor Müdürlüğü, Silivri Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sivil Toplum Kuruluşları ile Halkımızın konuya destek olmalarını rica eder, saygı ve sevgilerimi sunarım” süreç hakkında kamuoyunu bilgilendirme açıklamasını tamamladı.   

YORUM YAP